Masové lívanečky

Drůbeží maso Doba přípravy: 45 min. 2 názory

Drůbeží maso Doba přípravy: 45 min. 2 názory

Suroviny cca 16 ks

1/2 kg drůbežího masa (vykostěná stehna nebo prsa)
4 lžíce oleje do marinády
4 lžíce Solamylu
2 menší cibule nakrájené nadrobno
asi 20 cm pórku
2 lžíce Worcesteru
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce kari
1 lžíce mleté sladké papriky
mletý pepř dle chuti
5 stroužků česneku
2 vejce
špetka soli
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na malé kostičky nebo nudličky.

  2. Dáme do mísy, přidáme všechny ostatní přísady a vše řádně a pečlivě promícháme.

  3. Necháme do druhého dne dole v lednici přikryté alobalem.

  4. Druhý den vyndáme z lednice a znovu promícháme (vzniklá šťáva nevadí, po promíchání se vstřebá a hmota na placičky nesmí být tuhá!).

  5. Na pánvičce rozpálíme olej, lžící nabíráme masovou hmotu, vložíme do oleje a zvrchu trochu rozmáčkneme na placičky (ne moc tenké).

  6. Pečeme zhruba 3 minuty po jedné straně, opatrně obracíme systémem dvou vidliček.

Poznámka od kuchařky

Chutnají výborně teplé i stu¬dené, hodí se k pivu i vínu. Na hotové placičky dále lžičkou buď hořčici, kečup nebo majonézu a ozdobíme syrovou zeleninou.

Komentáře k receptu Masové lívanečky

Tématické fráze: masové rarášky romana masova masova ha masove placicky s vinem syrovo kureci placic k y špagetový lívanečky romana mášová facebook masové nudličky recepty lívanečky recept