Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborovo-jahodovo-ostružinový džem

Lehce kyselá chuť rebarbory a ostružin spolu se sladkými jahodami - vyzkoušejte tuto kombinaci v tomto výborném, pikantním džemu. Džem je skvělý do jogurtu i jako náplň do palačinek.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 21 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 6 min

21 min (15 min příprava + 6 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 368 kJ /
2 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy500,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ovoce umyjeme, nakrájíme na menší kousky a buď pomeleme, nebo rozmixujeme ponorným mixérem. Krok 2: 2 lžíce cukru smícháme s Gelfix Extra a přidáme do směsi. Tak vaříme 1 minutu. Krok 3: Pak přidáme zbytek cukru a vaříme ještě 5 minut. Krok 4: Horké plníme do skleniček, otřeme jim hrdla, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.

TIP: Oblíbené recepty na jahodový džem

Zveřejněno 28. 6. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Ovoce můžeme jakkoliv měnit, podle chuti. Já jsem měla jahody a rebarboru a ostružiny z mrazáku. Džem je super pikantní, vhodný na pečivo i na koláče. Z tohoto množství jsem měla 6 skleniček od přesnídávky a jednu misku..

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborovo-jahodovo-ostružinový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/27XJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborovo-jahodovo-ostružinový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/27XJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Super receptík, mám z toho skvělý jahodový džem ♥️

sarkap:;-) díky :-). Ještě ho mám, je výborný:-)

Tak tenhle ten džemík vypadá moc jedle :o) nakyslou chuť já můžu! škoda jen, že ostružiny budu mít až příští rok, ale ukládám a určitě napřesrok vyzkouším.
Jak tady někdo píše, do jogurtu nebo do palačinek určitě výborné :o) bodík na to

Vaclav Fronek: Vašku, ovoce se dá různě kombinovat s jakýmkoliv. Jen ta rebarbora by měla být zachována. Je super pikantní.;-)

Janičko, vzkutku velice dobré, jen sehnat všchny ingredience najednou. Ale jinak Ňamka, zvláště s tou rebarborou. +bodík 13

Bezva míchanice a asi velmi dobrá chuť.

Džem musí být výborný:yes:+11

sebena můžeš vlastně použít i maliny, cokoliv. Já jsem z rebarbory dělala poprvé a džem je fakt super;-)

Džem vypadá báječně. Konečně jsem sehnala rebarboru, takže můžu zrealizovat, ostružiny mám ještě z loňska v mražáku;-)

amalia děkuji:-8, dnes ho měl přítel už na snídani, včera mi ho jedl ještě teplý z misky, moc mu chutnal;-)

:-Ovtipny a urcite aj velmi chutny experiment:-p viem si s nim predstavit aj palacinky ci lievance, mozno by stal za hriech aj v bielom jogurte;-)moznosti habadej;-)9. bodik, janka:yes:

Děkuji všem za bodíky. U nás se džemu spotřebuje hodně, tak experimentuji;-)

Jani, teda to musí být úžasně pikantní džem a já ho cítím na jazyku:-p Ode mne 6.bod:yes:

Ukládám.:yes:

vypada nadherne a urcite jeste lip chutna. Bohuzel jsem nikdy nezavarovala a tady na to jen tak neco nesezenu, takze muzu dat jen bodik, ulozit do oblibenych a az budu v Cechach, tak zkusit :-K:yes::-D

Úplně se mi sbíhají sliny. . . Ale nemám, bohužel, to ovoce. :-( Rebarboru bych vypustila, ale i tak, vypadá to krásně. :-p:yes:

Jani,to je krásná směska...:yes::-K:yes:+1:yes:

Tématické fráze:
ostružinová marmeláda bez zrníček, rebarborovo jahodový džem, ostružinová marmeláda, jahodovo ostruzinova marmelada, domácí dia marmeláda rebarbora, rebarborová marmeláda v domácí pekárně, rebarbora marmeláda dia, ostružinový marmeláda, rebarborovo jahodova marmeláda, rebarborovo jablečná marneláda, rebarborovo-jablečná marmeláda, ostruzinovy,marmelada,cz, jablkovo ostružinová marmeláda, recept na rebarborovo jahodovou marmeláda, rebarborovo jahodový džus, džem jahody s rebarborou, jahodovo rebarborový džem, top recepty dzem rebarborovy, jablkovo rebarborova marnelada, musí být v džemu gelfix?

Suroviny:
rebarbora, jahody, ostružiny, cukr krystal, gelfix extra

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu