Suroviny
Porce: 14 bochánků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 462 kJ / 3 456 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,90 g |
| Tuky | 174,00 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 510 mg |
| Sodík | 129 mg |
| Sůl | 0,96 g |
| Sacharidy | 406,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto, které naplníme jablky (posypeme skořicí a cukrem) nebo tvarohem (prý je dobrá rebarbora). Závin potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme tak na 160 stupňů asi 35 min.
Zveřejněno 3. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zatočený závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v87g
Moje poznámka
Zatočený závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v87g
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 10 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 10 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 10 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 11 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 12 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 12 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 13 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 14 hodinami
Tématické fráze:
zavin z rebarbory,
jak zatočit závin,
jak zatocit strudl,
rebarbora závin,
zatočený štrůdl,
závin s nutelou,
zatočený koláč s nutelou,
závin rebarbora,
zatočený koláč,
zatočený jablečný koláč,
listove testo zatocene,
jablkový závin,
rebarbora-závin,
zatočené buchty,
rebarbora na závin,
tvarohové buchty zatocene,
jak zatočit jablečný štrůdl,
zatocenetvarohove buchty jinak,
tvarohové těsto na závin rebarbora,
jak zatocit jablecny zavin
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
cukr moučkový,
máslo,
sůl,
mléko
Komentáře (7)