Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jihočeská kulajda

Poctivá kulajda nám připomene tradiční chuť jižních Čech. Vaří ji maminky i babičky, každá trochu jinak, a přesto všem chutná. Kulajda je jednoduché jídlo, do kterého potřebujeme kvalitní suroviny a misku čerstvých lesních hub.

Hodnocení receptu je 5,0 (100×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

3. 8. 2010 15:40

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Nutriční hodnoty

Energie4 145 kJ / 991 kcal
Bílkoviny42,11 g
Tuky43,58 g
Vláknina10,60 g
Cholesterol 379 mg
Sodík 425 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy103,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hlavacek Hlavacek

5. 1. 2011 20:43

V sobotu jí uvařím těm mejm opičkám.milujou koprovku tak tohle bude mít určitě maximální úspěch.:-))

JANA

20. 11. 2010 15:50

Vařím jí podle vás pokaždé a nemá chybu akorat vajička delám míchaná na másle a hodně je opražím:-K

Bibinka Bibinka

13. 11. 2010 11:33

Kulajdovane, já jsem Jihočeška, tak na mne můžeš dát, že tu cibuli klidně vař ve vodě, ona se po tu dobu vaření kulajdy i dost rozvaří a chuť po ní zůstane. Tak do toho a ať si spokojený-dobrou chuť:-p;-)

Kulajdovan

13. 11. 2010 11:28

Ta syrová cibule do vroucí vody, to myslíte vážně? To slyším poprvé v životě. Cibule se musí přece osmažit. Vyzkouším, uvidím, ale z kuchařského pohledu jen zírám :-)

savlinka savlinka

27. 9. 2010 19:26

JANI tak to jsem moc ráda:-)):yes:

Jana Suchánková

27. 9. 2010 19:23

Tak jsme ji dojedli a všichni chválili moc nám chutnala :-K

marcik marcik

8. 9. 2010 20:40

kulajdu dělávala babička:-p.nejedla jsem ji už přes dvacet let:-(. máš bodíka:yes: a já si kulajdu ukládám na zimu. tedˇ by mne vyhodili z baráku:-D, kdyby viděli polívku;-)

ruzena ruzena

8. 9. 2010 13:22

Savli,tak dnes jsem dělala kulajdu podle tvého receptu a mooooc mi chutnala:-D:-p:-p:-pjá nechápu,proč to doma naši nevařili,ač můj otec byl jihočech,rodák ze Sušice:-Dasi ji neměli rádi,či co,to nevím;-)určitě ji budu dělat častěji,teda pokud budou houbičky:-D:-DSavli dovolím si přidat ti fotečku,snad se nebudeš zlobit,když tak ji odstraním:-D:-Dplus jsem dala už minule,tak další dát nemohu,tak jenom pochválím:-D:yes::yes::yes:už vím,jak je dobrá:yes::yes::yes:

Bibinka Bibinka

6. 8. 2010 11:54

Šavlinko, bodíka už jsem ti dala a protože jsem jí dneska dělala(připomněla jsi mi jí svým receptem, už dlouho nebyla), přidala jsem ti fotičku;-)

Dádule

3. 8. 2010 21:07

Děvčata,musím vám napsat,vyražte na houby!Dnes jsem přinesla plný košík-hříbky,křemenáče,lišky aj.U nás na Šumavě právě vyrazily.Zítra bude kulajda.:-p:-p:-p

Jikotka Jikotka

3. 8. 2010 16:47

Dělám kulajdu i ze sušených hub...je to výborná chuťovka...:-p:-p:yes:

savlinka savlinka

3. 8. 2010 16:39

mudra,tak na to jsem zapoměla také tam dávám pár listu bob.listu a nové koření,kmín né...děkuji za upozornění;-)

mudra

3. 8. 2010 16:29

maminka jí taky dělává, ale dává obrácený poměr voda-mléko, vodu jen aby byly zlalité brambory s houbamí a cibulí, více asi 1l mléka, taky mi tu chybí koření, kmín,2-3 kuličky novýho koření a bobkový list,lepší jsou vejce natvrdo, jinak se může stát, že se kulajda srazí

Ivana79 Ivana79

3. 8. 2010 16:26

No vidíš,Magdi,to by ma ani nenapadlo:-OAutomaticky som si predstavila lesné huby:-)

magdalenka magdalenka

3. 8. 2010 16:24

Ivanka, kúp si aspoň šampiňóny alebo hlivu...
Ja milujem všetky huby, varím polievku takto už roky, ešte skôr ako som slovo kulajda počula...:-))
+

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: kulajda recept jihočeská kulajda dobrá polévka kulajda recept jihočeská kulajda recept jihočeská kulajda s houbami kulajda top recepty kulajda recept kulajda kulajda z mleka recept na kulajdu jak se dela kulajda polivka kulajda kulajda babicovy dobroty kulajda z lišek recepty kulajda kulajda z naložených hub recept na jihočeskou kulajdu dobrá kulajda recept kulajda jihočeská jak se vaří kulajda

Suroviny: voda, mléko, cibule, smetana, mouka hladká, houby, brambory, kopr, vejce, sůl, ocet, koření nové koření, bobkový list

TopRecepty.cz

Jihočeská kulajda

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5RP8