Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jihočeská kulajda

Poctivá kulajda nám připomene tradiční chuť jižních Čech. Vaří ji maminky i babičky, každá trochu jinak, a přesto všem chutná. Kulajda je jednoduché jídlo, do kterého potřebujeme kvalitní suroviny a misku čerstvých lesních hub.

Hodnocení receptu je 5,0 (100×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

3. 8. 2010 15:40

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 145 kJ / 991 kcal
Bílkoviny42,11 g
Tuky43,58 g
Vláknina10,60 g
Cholesterol 379 mg
Sodík 425 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy103,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ivana79 Ivana79

3. 8. 2010 16:22

:-p:yes:Tá vyzerá dobre:-!Vidím,že skoro všetky tu máme rovnaký problém:-DNo škoda:-(rada by som niekedy Kulajdu vyskúšala:-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

3. 8. 2010 16:19

Šavlinko:yes::-p:-))i můj problém-nejsou hříbky,ale mám ještě od posledně zavařené žampiony:-Osice to nebude tak voňet,ale nevadí:-!Bodík putuje+1:yes:

Bibinka Bibinka

3. 8. 2010 16:12

Šavli, jj, dělám jí úplně stejně, jen vajíčka si uvařím natvrdo, nasekám je nahrubo a hodím do hotové kulajdy, promíchám a mňam. Máš 8 bodík:yes:

ruzena ruzena

3. 8. 2010 16:08

Savli už jí ukládám,ale je tu stejný problém,jako mají Ivulinka s Rebekou-nejsou houbičky:-Djistě je to chutná polévečka a jen,jakmile dostanu nějaké houby,tak jí vyzkouším:yes::-D:-D

Eliza Eliza

3. 8. 2010 16:07

Přidávám se k milovníkům kulajdy...:-p:-p:-p:yes:

isindy isindy

3. 8. 2010 15:51

dělám úplně stejně a miluji ji - bohužel jen já, zbytek rodiny odmítá kopr - a ten tam prostě musí být :-p:-p mám poslední dvě skleničky loňských naložených hříbků, z nich to bude výborné, nebude třeba pak tolik kyselit, takže kašlu na rodinu a dneska mám večeři :yes::-p:-p

rebeka rebeka

3. 8. 2010 15:46

to musí být úžasná dobrota:-pale jak už psala Ivča,má to jeden háček;-)všechno doma mám,až na ty houbičky:-D:-D:-Da bez nich to asi nebude ono,co:-?:-D:-D

hafikov hafikov

3. 8. 2010 15:46

Jé a já teď z hub udělala bramboračku a z ostatních omáčku s knedlíkem.Tak ukládám pro příští sběr hub.:yes:

eva hubova eva hubova

3. 8. 2010 15:43

:-phřiby:-p:-p:yes:+2

ivulinka ivulinka

3. 8. 2010 15:43

Skvělý recept, Šavlinko, ale má jen jeden háček:-//, nemám houbičky a ty poslední jsem o víkendu dala pod maso, takže musím počkat až porostou, zaručeně udělám:yes:

1 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kulajda recept jihočeská kulajda dobrá polévka kulajda recept jihočeská kulajda recept jihočeská kulajda s houbami kulajda top recepty kulajda recept kulajda kulajda z mleka recept na kulajdu jak se dela kulajda polivka kulajda kulajda babicovy dobroty kulajda z lišek recepty kulajda kulajda z naložených hub recept na jihočeskou kulajdu dobrá kulajda recept kulajda jihočeská jak se vaří kulajda

Suroviny: voda, mléko, cibule, smetana, mouka hladká, houby, brambory, kopr, vejce, sůl, ocet, koření nové koření, bobkový list

TopRecepty.cz

Jihočeská kulajda

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5RP8