Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Creme fraiche (krém freš)

Crème fraîche pochází z Francie a vyrábí se tradičně z kravského mléka. Má nižší podíl laktózy, takže je lehce stravitelný. Vy si jej můžete snadno připravit i doma, a to jen ze dvou surovin. Použít jej pak můžete do polévek, omáček nebo na salát.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 5 min Doba přípravy: 5 min 24 hodin

5 min (5 min příprava, 24 hodin)

6. 8. 2010 14:51

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 694 kJ / 644 kcal
Bílkoviny6,42 g
Tuky65,10 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 217 mg
Sodík 90 mg
Sůl0,22 g
Sacharidy8,07 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem našla na http://www.cuketka.cz/?p=728

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Klariska Klariska

29. 10. 2012 15:38

Marie64: Že by ani v jednom z těchto obchodů podmáslí neměli se mi nezdá, je to běžná věc. Kefír jsem nezkoušela a co to udělá netuším. Jestli budete mít odvahu to zkusit, dejte pak prosím vědět, jak to dopadlo ;).

Marie64

28. 10. 2012 10:09

Klariska:Dobrý den.Mám recept na lasaně,kde se místo bešamelu používá creme fraiche.Šlo by místo podmáslí dát kefír?Podmáslí u nás totiž nemají.(Lidl,Penny)

Klariska Klariska

9. 8. 2011 11:59

Petře, děkuji za otázku, doplnila jsem do receptu množství smetany 215g :). CF ještě trochu zhoustne po vychlazení, ale i tak zůstane řidší než zakysaná smetana :-).

Petr

8. 8. 2011 20:28

ten "kelímek smetany ke šlehání" má mít jaký obsah? zkusil jsem to z 250ml krabičky 33% smetany + 2 PL lžíce podmáslí a po 28 h se udělala nahoře taková hustá krusta a pod tím to bylo řidší, tak jsem to promíchal a je to teda o poznání řidší než koupená zakysaná smetana. a chutná to dost po té šlehačce. je to tak správně? créme fraiche jsem totiž nikdy nejedl.

Ambiente

22. 11. 2010 23:29

dobrá kombinace a super na dorty a řezy:-p , osobně když udělám cokoliv z CF tak to nejde ani do lednice a je to pryč než se otočíš, největší úspěch ale maj jahody s trochou cukru a citronovou štávou:-8

Klariska Klariska

14. 9. 2010 11:58

Díky za fotku Ani, jsem ráda, že chutnalo :).

Anna Kocikova Anna Kocikova

16. 8. 2010 21:27

Je to úžasný receptík:-O;-)V sobotu jsem udělala a v neděli použila do nastrouhaného a ze šťávy vymačkaného okurku,který dělávám s bílým jogurtem.Ta chuť byla opravdu znát:-p
Děkuji:-Ka posílám bodík+1:yes::yes:přiložené foto mohu vymazat,pokud se nebude hodit:-)

suzanna

9. 8. 2010 12:47

Já z přesně stejného Creme fraiche dělala klasický nepečený dort - piškoty, nakrájené broskve a právě creme fraiche a bylo to vynikající. Normálně používám kombinaci 1 vyšlehaná šlehačka + 2 zakysané smetany. Tohle je hodně hodně podobné:-)

Klariska Klariska

9. 8. 2010 09:34

Jenny a Drobku, v létě jím medem oslazené creme fraiche s vychlazeným ovocem. Takže bych se nebála ani nepečených dortů, ale ozkoušeno nemám.

Betyna

7. 8. 2010 08:05

+1 já dělávám i ze šlehačky a kysané smetany a jím to klidně i jen tak lžičkou :-D

rebeka rebeka

6. 8. 2010 23:31

to se musí vyzkoušet:-!:yes:

eva hubova eva hubova

6. 8. 2010 21:38

:yes::yes:+8

Jenny

6. 8. 2010 18:10

Drobek:dík za radu,nedočetla jsem až do konce,už to vidím,že se to hodí do polévek a omáček...škoda,vypadá to dobře...:no:
no,jo...Pejsek a Kočička...:-D:-))

michsamant michsamant

6. 8. 2010 18:05

super :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 8. 2010 17:54

:-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: creme fresch krem fresch creme freiche cream fresh recept crém fresch krémfreš cream fraiche freš creme-fraiche fresch krém recept créme fraîche kremfresh co je cream fresh co je to freš fresch creme kremfresch cream fresch čteme fraiche fresch recepty krém freiche

Suroviny: smetana ke šlehání, podmáslí

TopRecepty.cz

Creme fraiche (krém freš)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x233