Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hříbkový perkelt

Voňavý perkelt je lahodný pokrm inspirovaný maďarskou kuchyní, ve kterém využijeme sušené houby. Slanina, cibule, chilli a paprika krásně podtrhuje chuť hříbků. Podávat ho můžete s knedlíkem, těstovinami nebo i bramborami.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby namáčení hub

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby namáčení hub)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 373 kJ /
1 284 kcal
Bílkoviny9,26 g
Tuky126,87 g
Vláknina6,25 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,41 g
Sůl6,00 g
Sacharidy24,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hríby namočíme na 30 minút do teplej vody. Krok 2: Očistenú cibuľu nakrájame na tenké mesiačiky, slaninu na prúžky a chilli papričku na jemno. Krok 3: Na rozohriatom oleji v hrnci orestujeme slaninu, mleté čierne korenie, chilli papričku a cibuľu do sklovita. Krok 4: Zasypeme mletou červenou paprikou, ktorú stále miešame a necháme rozpustiť v tuku. Pridáme hríby aj s vodou, v ktorej boli namočené. Dusíme za občasného doliatia horúcou vodou do mäkka. Krok 5: Zahustíme múkou rozmiešanou v studenej vode a povaríme ešte 15 minút. Krok 6: Podávame s knedľou, cestovinou alebo s varenými zemiakmi, čo komu chutí.

TIP: Jak skladovat sušené houby

Zveřejněno 6. 10. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: vlastný recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hříbkový perkelt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJDw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hříbkový perkelt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJDw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Anička, som rada, že chutilo a dakujem za super fotky:-))

Včera jsem vařila a moc nám chutnalo:-pděkuji za dobrý recept:yes:a dovolím si přidat foto:-)
Použila jsem sušenou směsku-proto ta tmavší barva,dala jsem gazdovskou slaninu a vynechala chilli papričku,ostré nemůžeme:-/jako příloha byly těstoviny:-)Přidala bych ještě bodík,ale ten jsem už dala minule;-):-))

:-p+6:yes::yes:ukládám a určitě vyzkouším;-)

Mysulka, dakujem:-K

Suvička, dakujem:-))

Jikotka, dakujem:-K

Simonka, dakujem:-K receptje ľahký, rýchly, chutný, mierne pikantný, hríbky prevoňané paprikou a údenou slaninkou:-p

:-p:-p:yes::yes::-D,taky můžu s houbami všechno...

ibolka pěkný receptík já z houbami můžu vše.:-p:yes:+1:-K

Tématické fráze:
perkelt, perkelt recept, houbový perkelt, hribovy perkelt, perkelt z hub, hřibovy guláš, hříbkový guláš, perkelt s hub, perkelt hribovy, recept na perkelt, hřibový guláš s masem, houby, hobovy perkelt, hříbkový salát, hribkovy nakyp, hribkovy gulas s masem, hribovy gulas recept, hribovy perkelt recept, recept perkelt, houby recepty

Suroviny:
houby sušené, slanina uzená, cibule, chilli paprika čerstvá, paprika sušená sladká, mouka hladká, pepř mletý, olej, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu