Vdolečky
Voňavé vdolečky s nezapomenutelně lahodnou chutí si můžete upéct i doma! Není nad to, zakousnout se do ještě teplé koblihy nebo vdolečku. Nad vdolečky doplněné pikantní marmeládou a tvarohem se jen sbíhají sliny.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 457 kJ / 2 499 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,86 g |
| Tuky | 40,84 g |
| Vláknina | 16,60 g |
| Cholesterol | 487 mg |
| Sodík | 1,86 g |
| Sůl | 4,58 g |
| Sacharidy | 429,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny dáme do DP na program Těsto, nebo klasicky vypracujeme kynuté těsto. Po vykynutí dáme na vál, rozdělíme na 2-3 části a vyválíme na placku tlustou 0,5-1 cm.
Krok 2: Skleničkou, nebo vykrajovátkem krouživým pohybem vykrajujeme kolečka, která necháme přikrytá ještě tak 20 minut kynout.
Krok 3: Rozehřejeme si v hrnci větší množství oleje (vdolečky musí plavat), a když je dost horký (to uvidíte, jsou tam bublinky).
Krok 4: Dnem skleničky (nebo štamprlátka, nebo širším koncem vajíčka) postupně tiskneme do vdolečků důlky. Vhazujeme je do oleje, a to důlkem směrem ke dnu. Pozor, abyste neměli vdolečky moc těsně u sebe, během smažením nabydou.
Krok 5: Až začnou vdolky kolem krajů zlátnout (nikam neodcházejte, jde o velmi rychle), tak je otočíme a smažíme z druhé strany. Potom je vyndáme a klademe na plech vyložený papírovými utěrkami, aby se odsál olej a nebyly moc mastné.
Krok 6: Pak už je jen ozdobíme - do důlku dáme lžičku džemu, na to lžičku i více zakysané smetany a posypeme strouhaným tvarohem.
Zveřejněno 26. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vdolečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NJL
Moje poznámka
Vdolečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NJL
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 4 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 17 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 18 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 18 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 20 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 5 minutami
Hrníčková bábovka
Barun před 35 minutami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 52 minutami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 2 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 2 hodinami
Bílková bábovka
Pavluska75 před 3 hodinami
Klobásníky
Krista56 před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
HarryHole před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
o.d před 5 hodinami
Tématické fráze:
vdolečky,
vdolečky recept,
vdolečky od ládi hrušky,
recept na vdolečky,
vdolky z domácí pekárny,
domácí vdolečky,
koblihy z domaci pekarny,
vdolky recept,
bílá káva recept,
koblihy recept domaci pekarna,
vdolky,
kynuté vdolečky,
koblihy domácí pekárna,
recept na vdolky,
vdolky v domácí pekárně,
džem z domácí pekárny,
recept vdolečky,
recept na domaci vdolecky,
vdolečky z domácí pekárny,
recepty na vdolečky
Suroviny:
droždí,
mléko,
cukr,
sůl,
rum,
tuk hera,
vejce,
žloutek,
mouka polohrubá,
jahodová marmeláda,
smetana zakysaná,
tvaroh na strouhání
Komentáře (18)