Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrnové skoro "jitrničky"

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 620 kJ /
1 343 kcal
Bílkoviny62,53 g
Tuky16,28 g
Vláknina99,07 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 49 mg
Sůl0,09 g
Sacharidy191,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cizrnu namočíme přes noc a druhý dne ji v neosolené vodě uvaříme doměkka. Krok 2: Scedíme a necháme vychladnout. Krok 3: Do hrnce dáme ječné kroupy a když jsou skoro hotové, přisypeme rýži. Uvařenou cizrnu rozmačkáme nebo rozmixujeme, přidáme uvařené kroupy s rýží a necháme vychladit. Krok 4: Na pánev dáme olej a osmahneme na něm do sklovata drobně pokrájenou cibuli. Přidáme ke směsi z cizrny, ochutíme solí, pepřem, rozetřeným česnekem a majoránkou. Krok 5: Směs dáme na potravinovou fólii nebo na alobal, mokrýma rukama ho vytvarujeme do válečku a pevně zabalíme. Krok 6: Okraje stočíme (jako u bonbonů) a dáme do lednice alespoň na 3 hodiny. Krok 7: Po ztuhnutí můžeme „jitrničky“ vybalit z fólie a podávat buď studené, dát na pár minut zapéct do trouby nebo osmahnout na pánvi. Podáváme se zelím nebo strouhanou červenou řepou a bramborem či pečivem.

Zveřejněno 9. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnové skoro "jitrničky"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KQkn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnové skoro "jitrničky"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KQkn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jana Prášilová 12. 1. 2014 09:53
Jitrničky jsem vyzkoušela, jsou výborné :yes:

Tak to je zajímavé,to vyzkouším,recept ukládám;-)+1:yes:

uz ani nevim, jak chutnaji pravy jitrnicky, ale tohle me moooc prekvapilo. Jen to chce nesetrit majorankou a cesnekem ;-)

Jéé, to musí být dobrota a ze samých zdravých surovin!!:-p:yes:

Tématické fráze:
recepty z cizrny, cizrnové knedlíky, cizrnovy tatarák, jitrtnice s červeným zelím, jitrnice s červený mzelím, cizrnové, sumeček nilsky, bezmasá jídla recepty, tatarák z cizrny, polévka z jítrnice s cizrnou, cizrnove jidlo, cizrna a kroupy recepty, recepty cizrna a kroupy, cizrnové válečky, jak se pečou jitrničky, babicovy dobroty cizrnové karbanátky, recept cizrnove knedliky, cizrnové recepty, jídlo z cizrny, bezmasá jídla

Suroviny:
cizrna, rýže, kroupy ječné, cibule, česnek, olej, pepř, sůl, majoránka, alobal

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu