Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Melouny

Pracné, avšak velmi efektní cukroví z falešného marcipánu, který umožňuje dosáhnout dokonalých odstínů barev, což pravý marcipán (kupovaný) se svou nažloutlou barvou nedokáže.

Hodnocení receptu je 5,0 (75×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 10. 2010 19:53

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

80 kusů

Nutriční hodnoty

Energie29 501 kJ / 7 051 kcal
Bílkoviny109,75 g
Tuky426,00 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 758 mg
Sodík 705 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy685,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem dostala od své dobré kamarádky Zdeničky a vypadá to, že už se žádné vánoce bez tohoto cukroví neobejdou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Daduli

18. 12. 2010 11:06

:-* Posílám bodíček. Jen tu červenou mám bledší, došla mi barva a nikomu se nechtělo jít koupit druhou, tak tvrdím že ještě není úplně uzrátý. Chutná to všem a dceřin přítel je jak kobylka, poslala bych fotku ale foťák začal jaksi stávkovat :yes:

Svetlana Svetlana

17. 12. 2010 09:30

Hani bomba! Jednu dávku jsem udělala, ale synek "nutně potřebuje" na třídní večírek pro každého meloun, tak budu dělat opět. Pro mně nejhorší bylo zapracovat červené barvivo. Zelené jsem vyřešila tím, že jsem ho rozšlehala už v bílku, než jsem ho přilila do směsky ořechů a cukru. Ale jinak opravdu jednička. Kdybych nedala bodík předtím, přidám další...dík

Miška

15. 12. 2010 14:02

zokušela jsem to... a jelikož su taký tele v kuchyni... šlo to... je to mrtě dobrý a nezabere to ani tolik času... tento recept doporučuju fakt ho zkuste:-***

Lucca43

14. 12. 2010 14:15

:yes: Dávám bodík, ani to není tak složité a pracné, jak to vypadá. Jsou teda poměrně dost sladké, ale to se dalo čekat. Bála jsem se, že jedno těsto bude příliš mastné a druhé se nespojí, ale šlo to. Musela jsem to průběžně dávat do lednice, aby se s tím lépe pracovalo a ořechy samy jsou dost mastné, takže se to spojilo hezky. Jen při krájení se vrstvy od sebe trochu rozjížděly.

Pajaska Pajaska

13. 12. 2010 02:15

Moc pěkné.:-O:yes::yes:

hanahcotton hanahcotton

12. 12. 2010 21:42

Lucka14 vydrží dlouho - pokud je nesníš :-D z talíře zmizí jako první :yes:

lucka14lucky

12. 12. 2010 13:47

Chtěla jsem se zeptat, jak dlouho cukroví vydrží? Já jen, kdy ho mám začít dělat, aby bylo na Vánoce připravené :-))) Ale usuzuji, že podle potřebných surovin, vydrží dlouho :-)

Gabis

11. 12. 2010 23:08

už se těším, až s tím překvapím vnoučátka..:yes::-O

HaninkaR

7. 12. 2010 11:50

takže příští týden se do nich pouštím. Vypadají nádherně a kamarád v Barceloně už je dělal a říkal,že nemají chybu:yes:. Už se těším to bude ňaminka:-p

hanahcotton hanahcotton

4. 12. 2010 22:54

Lucíku bílek není vařený...to bych do receptu napsala ;-) a jakou má cukroví chuť :-? Já bych řekla, že marcipánovo-ořechovou :yes:ale každý má jiné chutě a každému to může chutnat jinak ;-)

Lucik

4. 12. 2010 22:29

Chtěla bych se zeptat, ten bílek je uvařený? nebo jak? jaké je cukroví chuťově? vzhledově je úžasný!

hanahcotton hanahcotton

21. 11. 2010 19:34

Alice vůbec netuším, čím to může být...recept jsem takto dostala, dělala jsem ho 3x a vždy se mi podařil a žádné problémy jsem s tím neměla :-K

Alice

20. 11. 2010 23:21

Nevím,kde se stala chyba, ale těsto je šíleně mastné! to jsem tam ještě přidala trochu sušeného mléka, zelené těsto se pro jistotu vůbec nechtělo spojit ;-( A to jsem postupovala přesně podle návodu:-(

Ivousek

4. 11. 2010 13:27

Ahoj Hani, je to nádherné :yes: určitě vyzkouším letos na vánoce. díky za receptík :-K

Teta Lena

26. 10. 2010 14:46

Ty jsou:yes:

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: meloun recepty recepty z melounu cukroví melounky meloun cukroví melouny melounky cukroví recepty s melounem meloun recept recepty meloun cukroví ze sušeného mléka jak zpracovat meloun recept meloun melouny cukroví nepečené melouny krájení melounů vánoční cukroví melouny nepečené cukroví melouny cukroví meloun marcipánové melounky melouny recept

Suroviny: máslo, cukr moučkový, mléko sušené, ořechy vlašské, cukr moučkový, bílek, potravinářské barvivo zelené, potravinářské barvivo červené, cukr krystal, čokoláda

TopRecepty.cz

Melouny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j8PW