Medové jidáše

Suroviny

500 g polohrubá mouka
200 ml mléka
100 g medu
Špetka soli
21 g droždí
150 g másla
2 žloutky

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozmíchejte ve vlažném mléce, přidejte žloutky, med, prosátou mouku a sůl.

  2. Přidejte máslo a vše vymíchejte ve vláčné těsto, dokud se nezačne odlepovat od stran mísy a není krásně hladké.

  3. Necháme v teple kynout asi 1 hodinu.

  4. Poté rozdělíme na cca 18 dílků. Z každého dílku vytvoříme uzlík.

  5. Necháme ještě tak půl hodinky vykynout, poté potřeme vejcem, nebo zbylým bílkem a pečeme v troubě vyhřáté ma 180°C dokud nejsou krásně zlatavé.

Poznámka od kuchařky

Já použila pekárnu, takže jsem to dala všechno do pekárny a těsto mě pěkně vypracovala.

Komentáře k receptu Medové jidáše

  • pandapopo pandapopo

  • mardosa mardosa(autorka receptu)

    Emča:díky moc,nám chutnají,jsou takové vláčné i třeba druhý den:-))

    Odpovědět

  • Emča Emča(neregistrovaná)

    Zdravím a posílám bodíky,celkem 5 ks. Pekla jsem je dnes,1.dubna a nejprve 1 dávku a jak tu byla celá naše rodinka ,připekla jsem ještě jednou a rovnou ze dvou dávek. Super, neznala jsem a určitě je zařadím. Nejsem dlouho na Topkách,ale recepty mi chodí každý den na mail a fakt se těším a zkouším a moc mě baví dělat něco nového .:-K:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: medové jidáše medové jidášky medové jidáše recept medoé jidáše jidáše nejlepší recept jidaše recept medový jidáši s ořechy jidáše medové recept velikonoční jidáše medové jidase polohruba drozdi nejlepší recept jidaše medové jidáše s ořechama medove jidase recepty recept na medové jidáše medový jidáši recept jidáše velikonoční jidáše top medové jidaše z pekárny jidáše medové nejlepší medové jidáše