Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 297 kJ / 5 329 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,82 g |
| Tuky | 379,84 g |
| Vláknina | 24,40 g |
| Cholesterol | 2,04 g |
| Sodík | 726 mg |
| Sůl | 1,84 g |
| Sacharidy | 379,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do smotany vymiešame cukor a potom kakao. Necháme ju zovrieť a cez noc necháme v chladničke odležať. Na druhý deň vyšľaháme. Zo smotany na svetlú náplň a z vanilkového cukru pripravíme tuhú šľahačku.
Krok 2: Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Zľahka vmiešame múku preosiatú s kakaom. Cesto rozotrieme na plech vložený papierom na pečenie a vložíme do rúry. Korpus pri 200°C pečieme asi 8 minút. Upečený korpus prenesieme na pracovnú dosku a necháme vychladnúť. Potom z neho opatrne dáme dole papier na pečenie. Pozdĺžne ho prekrojíme.
Krok 3: Vrchný diel korpusu potrieme rozpustenou čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Potom s nožom rozkrájame na štvorce veľkosti 6x6 cm. Spodnú diel korpusu položíme na plech s vyšším okrajom. Potrieme najprv tmavou šľahačkou a potom svetlou šľahačkou. Navrch rozložíme pripravené čokoládové štvorčeky. Keď zákusok stuhne, nakrájame na porcie.
Zveřejněno 20. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy Rigó Jancsi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Lrg
Moje poznámka
Řezy Rigó Jancsi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Lrg
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 12 hodinami
Tématické fráze:
rigo,
rigo janczi,
rigojanci,
dort rigojancsi,
čokoládové řezy rigo,
rigo jánsi,
řezy rigojancsi recept,
pecenie rezy minut,
čokoládové řezy rigó jansci,
zákusok rigojanči,
řezy rigo jansci,
řezy rigo,
dort rigo jansci,
recept rigo jansci,
rigo kjancsi,
rigo jansci,
rigojancsi,
moučník rigo,
rezy s makem,
řezy rigo janci/recept
Suroviny:
smetana ke šlehání,
cukr krystal,
kakao,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
vejce,
cukr moučkový,
mouka hladká,
kakao,
poleva čokoládová
Komentáře (3)