Bramborový salát III.

Denisa Kuchařka:

Saláty 7 názorů

32

Suroviny

100 g brambor
1 celer
2 mrkve
2 petržele
50 g sterilovaného hrášku
1 cibule
3 sterilované okurky
2 vajíčka uvařená na tvrdo
100 g majonézy
sůl
cukr
3 lžíce oleje
lžička worcesterové omáčky
lžička octa
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Brambory se slupkou umyjeme a uvaříme doměkka. Totéž uděláme se zeleninou.

  2. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme hrášek a ostatní zeleninu drobně nakrájenou. Přidáme na kostičky vajíčka.

  3. Zamícháme, osolíme, zakápneme, worchestrovou omáčkou a octovou vodou přislazenou kostkou cukru.

  4. Vmícháme majonézu a dáme odležet.

Poznámka

Vím že nejsou vánoce , ale někdy je dobrý salát i v létě

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborový salát III.

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Zemiakových šalátov je veľa druhov, nielen jeden, preto je diskutabilné, či tam saláma patrí alebo nie.My obyčajne chápeme pod zemiakovým šalátom ten klasický, ale nie je to jediný.
    U nás sa napríklad do klasického vianočného šalátu dáva len mrkva, hrášok, cibuľa, vajíčka, kyslé uhorky a majonéza. Určite nie worčester. Takže je to na chuti všetkých.
    Ja by som sa len chcela spýtať, to množstvo zemiakov je správne ? Skutočne na 100 g zemiakov všetko ostatné ? Neide o preklep ?
    ;-)
    Simonka, robím zemiakový šalát, do ktorého idú tenučké plátky suchej salámy. Je iný ako klasický, ale zemiakový je;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    bramborový salát je bez salámu,to už je pak úplně jiný salát jmenuje se vlašský.I když dost lidí jsou zvyklí dávat do bramborového salátu salám,ale nepatří tam;-)

    Odpovědět

  • olina16 olina16

    Už to tak asi bude;-). Já taky salám nedávám, ale můžeš si ho přikousnout:-D

    Odpovědět

  • anonym anonym(neregistrovaný)

    vy tam nedavate salam????

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Já cibuli nakrájím na kostičky spařím nálevem z okurek je to moc dobré.

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Dávám bodík, dělám asi stejný, akorát blanšíruji cibuli.:yes::-D

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    jj, dělám podobně

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo