Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žravé řezy

Nadýchaný piškotový korpus, svěží smetanový krém a ovocné želé. Také se můžete po takových moučnících utlouct? Ne nadarmo se jim říká žravé řezy. K dokonalosti je doladí přidání libovolného ovoce, ať už čerstvého nebo kompotovaného.

Hodnocení receptu je 4,9 (62×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

majka

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chlazení

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 plech

Velký hluboký plech 45x35 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 148 kJ /
3 621 kcal
Bílkoviny77,85 g
Tuky159,80 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 1,69 g
Sodík 794 mg
Sůl2,18 g
Sacharidy465,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh. Krok 3: Žloutky šleháme s cukrem do světlé pěny, pak přidáme horkou vodu a šleháme ještě 1 minutu. Krok 4: Přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Krok 5: Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 10-15 minut do zlatova. Necháme vychladnout. Krok 7: Do mísy dáme smetanu, zakysané smetany a moučkový cukr. Krok 8: Ušleháme hladký krém, který vmícháme do želatinového ztužovače, připraveného podle návodu na sáčku. Krok 9: Do krému přidáme pokrájené ovoce a natřeme ho na vychladlý moučník. Krok 10: Šťávu z kompotu dolijeme, abychom měli 250 ml tekutiny a připravíme dortové želé podle návodu. Krok 11: Želé necháme prochladnout a nalijeme ho na smetanový krém. Necháme v lednici alespoň 2 hodiny ztuhnout.

TIP: Báječné řezy - praktické rady a tipy, inspirace

Zveřejněno 6. 4. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žravé řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qvR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žravé řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qvR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (40)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Já nepřidávám žádný ztužovač, jen do našlehané šlehačky přidám zakysanku a 1 vanilkový cukr. Piškot případnou vlhkost vsákne a vše je dostatečně tuhé. Dělám tak často narozeninové dorty, protože se dobře krájí. 😁

Hella: Ano, přesně tak to dělám i já, je to výborné, rychlé a mńamozní a také se dobře krájí.

Podobné řezy jsem dovezla do práce včera na sportovní den v našem domově pro seniory.Sklidily velký úspěch,což samozřejmě potěšilo.:-)Piškotový plát potírám tence marmeládou a ke kysané smetaně přidávám UŠLEHANOU šlehačku a ještě kostku jemného tvarohu.Nejprve krátce ušlehám tvaroh a kysanku a pak jen vmíchám šlehačku.Natřu na piškot,pokladu ovocem a nechám v chladu,klidně i v mrazáku,než si nachystám želatinu.Poleju a podávám.Pozn.-na studeném ovoci želé rychleji ztuhne.

Dana: Přesně tak to dělám i já, napřed našlehám pomalými otáčkami a později rychlejšími kvalitní šlehačku z Rakouska, přidám malé množství ztužovače a potom kvalitní zakysanou smetanu, někdy i bez laktozy, jen občas tvaroh a vanilkový cukr, je to neskutečně jednoduché a velmi chutné. Jsme z jižní moravy, tak tam jezdíme nakupovat téměř vše a nedá se to kvalitou a výběrem výrobků bohužel srovnat!!! Alena K.

Tohle vypadá slibně. Vyzkoušíme - uvidíme. Upeču v sobotu.

výborné řezy...mňamka:yes::yes::yes::yes::yes:

K bodu 6 - šlehačku už našlehanou, nebo teprve ušlehat s tou zakysanou najednou ? Jde to vůbec ?

Iva: já ji ušlehala s kysanou smetanou...

Moc dobré !! :yes:

vinikajicíííííííí :yes: rezy,uplnese po nich zaprasilo:-)):-)):-)):-)):-))

jsou moc moc moc mnam
:-D:-D:-D:-D:-):-):-):-):-):-K:-K:-8:-8:-K

Já tyto řezy peču už několik let,jsou naše jedny z nejoblíbenějších :-p.Můj muž si je přeje pokaždé,když slaví v práci narozeniny nebo svátek a vždy s nimi sklidí úspěch a řezy hned zmizí :-):-!:-!:yes:.Zřejmě ten název-žravé-nedostaly nadarmo.Vyzkoušeli jsme mandarinky,ovocnou směs i ananas (vše kompot)a je to prostě nˇaminka.Zrovna tenhle víkend se na ně chystám:yes:

Naprosto vynikající řezy, zařazuji do pravidelných moučníků :-) Udělala jsem s ananasem z kompotu, příště možná dám malinko méně cukru, ale opravdu dokonalé,lahodné a i po pár dnech piškot stále měkoučký :yes::-):-K

Včera večer, jsem Váš moučníček vyzkoušela, dnes je 6.30 hod ráno a je tam půl plechu, asi máme doma skřítky :-)) Je opravdu výýýborný. Neměla jsem ztužovač, dala jsem tam kousek másla, taky to drží výborně. Fakt skvělá :-D:-D:-D yes::yes:

Výborné, jen je mám ráda s tvarohem :-) Dneska je asi upeču :-p

opravdu bezva,jak moje drahá polovička nemá rád smetany a různé jak on říká patlaniny,tak tentokrát ,,sežral" půl plechu...:yes:

ty růžoví jsou:-D:-))jenže, když jsem je viděla po prvé tak mě připadaly:no::-((:-// a teď jsou:-):yes:

Jsou výborné :yes::yes::yes:

Sú naozaj dobré a jednoduché.Naučil ma ich môj švagor a pečiem ich často,vždy sa hneď minú.Nechápem,prečo by ich niekto nedoporučoval.

Spagetka, Vladi, myslíš, že bych to řekla tak slušně?:-)):-)):-)):-)):-))

Já sice pochopím, že to někdo nedoporučuje, ale dost mi chybí důvod proč :-?:-?:-?:-!:-!:-!Něco jen tak odsoudit,aby se klávesnice neulejvala, mi připadá na recpetech (slušně řečeno) blbé. Přece tohle je o tom si sdělit názory co, jak, proč ano a proč ne.Taky to znám podle jiného receptu - asi jako Paprika, ale proto bezdůvodně nebudu napadat recept.:-?:-!Jak by řekla Jana Remková - tohle mi hlava nebere. ;-)Jani, použila jsem tvoje úsloví, ale sem se naprosto hodí. Nezlobíš se že ne ;-);-)

Dělala jsem je podle trošinku jiného receptu, co mám od kolegyně Haničky. V náplni je tvaroh, šlehačka a zak.smetana. Ovoce jsem použila mandarinky a ananas - oboje čerstvé. Nahoře je čirá želatina. Nemělo to chybu!!! Kdybych mohla dám -5 abych vyrovnala tu hnusnou 5, kterou si tento recept určitě nezaslouží. Dávám 1*

blazet, taky já se přidávám k hodnocení. Tento moučník je dobrý a soustava-nesoustava, akorát váha zapláče.Koukám, že z toho množství blazetových receptů se mi hlava zatočila!:-)):-D:-)):-D takže taky za 1!:-p

tyto řezy znám a peču je často, vždy se povedou.Jsou lehké a lahodné!!!!!!:yes:

vlajda....si jedna z mala, ktora uzna,ze jej recept je uz skutocne v databaze a vymaze ho. vdaka

PEŤO,ŘEZY JSOU NAPROSTO VYNIKAJÍCÍ,HODILA JSEM TI SEM FOTKU ;-):yes:

blazet, jasně že každý má svůj názor ;-) A alespoň vím, že za špatné hodnocení může trávicí soustava. Taky zdravím, pa pa :-)

Poku by to šlo, tento moučník označím znovu "5"... Trávicí soustava ho jaksi nebere - ale to rozhodně není odpověď pro moralistky a jiné - každý máme svůj názor, takže pa pa dámy.. :-)

pro blazet: když něco nedoporučuji, je slušné napsat proč. Jestli se ti to nepovedlo, napiš co se na tom nepovedlo. Ale koukám, že něco zdrbneš a nemáš odvahu dál diskutovat. V tom případě nemá tvúj odsudek naprosto žádnou váhu a je "mimo mísu". olina

Tématické fráze:
želatinové řezy, žravá buchta s ananasem, rezy, žravá buchta s pudinkem, prostřeno jahodové řezy, prudce žravá buchta, žravá buchta prostřeno, nugátové lahodné řezy, žravéřezy, žravá buchta recept s ananasem, vynikající řezy, žravý koláč, lahodné řezy, řezy a buchty, prostřeno jahodové řezy recepty, recept na zravou buchtu, zelatinove zakusky, výborné nugátové řezy, želatinový dort, želatinový řez

Suroviny:
cukr krupice, mouka hladká, vejce, voda, kypřící prášek do pečiva, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, ovoce kompotované, ztužovač želatinový, cukr moučkový, želé dortové, ovoce kompotované, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu