

Hovězí plátky na víně s brusinkami, šťouchané brambory
Suroviny 6 porcí
- 1 kg hovězího zadního (na plátky)
- 2 cibule
- 200 ml červeného vína
- 200 ml vývaru (hovězí, kuřecí)
- sůl
- pepř
- koření na roštěnky
- mouka na obalení
- olej
- brusinky
- 1,2 kg brambor
- 100 g másla
- 100 ml smetany
- pažitka
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme a obalíme v hladké mouce.
Na rozpáleném oleji postupně osmahneme a dáme na talíř.
Na olej přidáme nakrájenou cibuli a krátce osmahneme.
Na cibuli vložíme plátky, zalijeme vínem a vývarem a dusíme doměkka.
Na talíři dme na plátek lžičku brusinkového kompotu.
Brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme a rozšťoucháme s máslem, smetanou a pažitkou. Opepříme, popř.dosolíme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí plátky na víně s brusinkami, šťouchané brambory
-
Dělám něco dost podobného, je to výborné...
-
-
Tak tohle jsem zrovna dnes vařila k obědu. Nedávno to dělali v Prostřeno, jen ty brusinky vmíchali rovnou do omáčky. Úspěch to mělo tak napůl, rodince chutnalo, mě moc ne. Jako přílohu jsem dělala houskový knedlík.
-
Aničko, moc děkuji za přivítání...
-
Jéj-Magdalénko,já tě tady ani nepozdravila
a ty už jsi tady víc,než měsíc
Receptí moc krásný a zaslouží si bodík i bez vyzkoušení
+
-
+6
-
Hmm tak to vypadá luxusně. Hned bych si dala. Myslím že mám vymyšlenou slavnostní večeři pro přítele