Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lečo

Jídlo, do kterého využijete přebytky sezónní zeleniny. Řeč je o leču, velmi jednoduchém, rychlém a chutném pokrmu. Můžete jej podávat s pečivem, bramborami nebo ho zavařit a chuť léta si tak připomenout i v zimě.

Hodnocení receptu je 4,8 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

13. 4. 2008 20:15

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie10 771 kJ / 2 574 kcal
Bílkoviny115,19 g
Tuky172,23 g
Vláknina30,88 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 6,09 g
Sůl14,63 g
Sacharidy127,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Lečo u nás doma vaříme vždy ve velkém hrnci, třeba i z dvojnásobku surovin. Dokud nepřidáme vejce a uzeninu, je to ideální polotovar. Co nesníme, dáme za horka do vymytých a vypařených zavařovacích sklenic. Lečo naléváme skoro vařící. Tím je vlastně i sterilované.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

2. 11. 2015 09:52

Lečo nikdy nepodlievam žiadnou vodou, načo aj,...šťava, ktorú pustia paradajky je dostačujúca, zeleninu dusím krátko a potom nič nie je rozvarené.:-)

Drobek Drobek

1. 11. 2015 12:33

karl: To je sice pravda, ale mně se nelíbí rozvařená rajčata a papriky. Kaše a nic ke kousání.

mm

17. 9. 2015 20:02

super uz po nekolikate max spokojenost:-K

zdenek vopat

11. 6. 2015 11:25

Lečo je super.:-))

karl

28. 8. 2014 10:46

Dobrý den, pane Málku,

lečo je vodové, pokud tam vodu necháte. Pokud ji varem odpaříte, lečo vodové není.:yes:www.toprecepty.cz

Drobek Drobek

25. 5. 2014 22:33

tynka07: Srdcervoucí díky :-))

tynka07 tynka07

25. 5. 2014 18:24

Právě jsem dodělala lečo. I když sem se kvůli komentářům níž bála. A je to bombastický :yes: ... šestý bodík je Váš a zasloužený ;-)
Paprika udělala super barvičku a protlak doopravdy super zahustil. Ráda zkouším nové věci a teď jsem skutečně ráda :-K
Jediné minus je to, že mi přítel zakázal už s lečem experimentovat, protože tohle nemá chybičku :-D

denisa

30. 12. 2013 18:13

;-(

Drobek Drobek

17. 10. 2013 11:45

Já kupuju v Lídlu Slezskou klobásu, zdá se nám být přímo z masa ;-)

Aredka

17. 10. 2013 11:43

Nevíte někdo co se dává do leča od Hamé za moravskou klobásu? Zjistili jsme že má jedinečnou chuť, kterou jiná klobása nenahradí :)

Misha

25. 9. 2013 19:55

novackovamisa@seznam.cz:-* Výborný recept, vždycky jsem měla lečo takové nijaké . Dnes jsem ale neměla protlak, tak jsem se rozhodla tu vodu z rajčat prostě vydusit - nedala jsem tam vejce, protože mně to přišlo zbytečné. Bylo to supeer, na závěr to dochutila jedna domácí čerstvá jalapeňo paprička.

Drobek Drobek

5. 10. 2012 17:09

spagetka: Souhlas, konečně je to její talíř, její kuchyně a jíst to bude taky ona. Tak co?

Drobek Drobek

5. 10. 2012 17:08

micka:Je to recept ze stařičké kuchařky "Cooking in Austrian empire" a tam ho dávali, a já ho dávám pro zahuštění, ne pro chuť rajčat, ty dávám opravdová, to ti zřejmě při poslechu receptu uniklo. Rajský protlak se používá pro zahušťování ve všech světových kuchyních.

micka:

spagetka spagetka

5. 10. 2012 17:05

micka:tak ho tam nedávejte, jaký je to problém?

micka

5. 10. 2012 16:53

tak jako protlak je neco fakt nechutneho... to slysim poprve, ze nekdo dava protlak do leca... kdyz uz, tak loupana italska rajcata, ale ne moc...

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: leco lečo recept lečo s moravskou klobásou recepty na domácí lečo recept leco recept na lečo jak se dělá lečo lečo s klobásou recepty leco zeleninové lečo sterilované recept domácí lečo s vejcem jak se vari leco výroba leča lečo recepty leco s klobasou recepty jak uvařit lečo recepty na leco vaříme lečo recept na leco s klobasou domaci leco s klobasou

Suroviny: sádlo, cibule, česnek, paprika sušená sladká, paprika čerstvá červená, rajče, sůl, pepř mletý, protlak rajčatový, uzenina, vejce

TopRecepty.cz

Lečo

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZJE