

Marinovaný máslový pstruh
Suroviny 1 porce
- 1 pstruh
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky medu
- 1 lžíce ústřičné omáčky
- 1 větší lžíce roztopeného másla
- 1/2 lžičky citronové šťávy
- mořská sůl
- grilovací koření
- celý kmín
Postup přípravy receptu
Pstruha omyjeme, osušíme a osolíme mořskou solí i vevnitř. Do roztopeného másla přidáme utřený česnek, med, ústřičnou omáčku a potřeme marinádou pstruha. Takto připraveného necháme cca 2 hodiny odležet.
Do pekáčku dáme pečící papír a vložíme na něj pstruha. Posypeme grilovacím kořením a celým kmínem a vložíme do rozehřáté trouby na gril, popřípadě horký vzduch.
Během grilování jednou otočíme a druhou stranu pstruha také posypeme grilovacím kořením a celým kmínem. Pečeme dorůžova dohromady cca 15-20 minut na 250°C. Po vyjmutí přelijeme máslovým výpekem.
Poznámka od kuchařky
Můj experiment. Moc jsem si pochutnala:-))
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Marinovaný máslový pstruh
-
Airin:
já děkuji, že jste vyzkoušeli
-
Děkuji za úúúúúúúúúúúžasný recept. V létě děláme ryby při akcích, ale v zimě se s tím trápím, je to něco jiného než venku. Dneska jsem dělala pstruha podle vašeho receptu-1 já 1 manžel- mám pocit že nám bylo líto že máme jen jednoho. Váš recept zařazuji mezi oblíbené a použijeme i v létě na grilovačce. Jednoduché a výborné!!!!! Ještě jednou dík!
-
Ryby jakkoliv
+
-
Jana Remkova:Ano tohle bylo selhání orgánu v dusledku trvalé podvýživy. Katastrofa !
-
Veronika.Hrozna: Věřím. Jsou to nesmysly. Znám hodně podobný případ člověka, který nás tyranizoval výkladem, že jsme kanibalové. Maso rozhodně nejedl a jednou, když šel snad z procházky se sesunul k zemi. Bylo mu 49 let, už se neprobral.
-
Jana Remkova:Není zač,muj soused,si myslel ,že při vegetariánské stravě ,a nekouření a nepití bude žít do 100 let.
Jeho přednášky byly nekomentovatelné.Už je pod kytičkami 10 let a to jenom kvuli tomu,že tak jedl. -
aaadobromila: třeba vyzkoušet, taky jsem si to neuměla představit, ale zkouším všechno. Je ho tam jen malinko, zjemní chuť
.
Veronika.Hrozna: tak díky za povzbuzení!
varilamyskakasicku: Jééžíšku na křížku, nechte už ta očička, nebo budu mít blbý pocit -
Po pravdě si nedokážu představit pstruha s medem
. Toho mám nejradší na másle s bylinkami...ale věřím, že Vám chutnalo.
-
Jani, moc pěkně upravená pstroužek, je nco je pravda, koukám, že máš v oblibě ústřičnou omáčku, musím se po ní podivat i med, také teď kombinuji med, sojovku, zeleninu, sušené ovoce, apod. Pstruh má smutně otočené očko na Tebe, mne se líbí ta uprava na plechu, zkusím také tak,jen ty ceny, ale kde vzít rybáře, co, měla jsem 20 let rybáře doma a byly ryby pořád, až dnes to oceňuji, ale to už není pravda, Jani, máš bodíka
-
Jana Remkova:To nezkoušej,budeš unavená,nespokojená ,budeš mít velice špatné trávení,budou kolem tebe samé pecky,zrníčka z melounu ,šupy z pomeranču a jiné ovocné zbytky. A pak na tebe budou sedat vinné mušky !
-
Já kupuji pstruhy u nás v masně, jsou čerství, očka jim září
..Recept je moc hezký, vynechám grilovačku
.
-
ivulinka:
baby jedny, očička!
Já ho fakt koupila úplně zamordovaného v Bille! Asi se dám na roslinnou stravu, abych nedráždila
-
Veronika.Hrozna:protože Janu znám osobně
, ta si to špatně nepřebere
-
Pochutnala bych si, krásné
-
Jana Remkova: Ne , bohužel,ani to nezkusim,dokážu zmršit i rybu obalenou v mouce s paprikou. Vždy to dělala tchýně ,ty byly panečku! Ale, já ty ryby fakt neumím!