Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 163 kJ / 2 429 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,15 g |
| Tuky | 91,08 g |
| Vláknina | 10,70 g |
| Cholesterol | 769 mg |
| Sodík | 115 mg |
| Sůl | 0,26 g |
| Sacharidy | 343,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z droždí, vlažného mléka a moučkového cukru (10 g) připravíme kvásek. Necháme vzejít, asi 15 minut. Máslo a sádlo vyšleháme do pěny společně se žloutky a zbylým cukrem (10 g). Poté přidáme mouku a kvásek a vytvoříme celistvé těsto.
Krok 2: Takto připravené těsto necháme pod utěrkou kynout alespoň 45 minut.
Krok 3: Předehřejeme troubu na 190 °C.
Krok 4: Z vykynutého těsta připravíme asi 8 kousků, po 70 g. Vyválíme cca 50 cm válečky. Vždy dva na jeden trdelník. Oba navineme na formu (Tescoma) a jeho konec založíme. Poté každou formu vezmeme jako váleček na vyvalování těsta a rozválíme jej tak, aby se roztáhlo a spojilo. Potřeme lehce máslem a necháme 15 minut kynout.
Krok 5: Pečeme asi 20 minut. Během pečení dvakrát o 1/3 otočíme. Po vytažení z trouby potřeme máslem a důkladně vyválíme v cukru, do kterého jsme přidali skořici a zrníčka z půlky vanilkového lusku. Nejlepší jsou vlahé.
Zveřejněno 6. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trdelník - LvK
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JGWD
Moje poznámka
Trdelník - LvK
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JGWD
Nejnovější recepty
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 52 minutami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 1 hodinou
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 2 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 36 minutami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 1 hodinou
Bramborová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Pizza z rohlíků
zonoro před 1 hodinou
Afrika řezy
hliboka před 1 hodinou
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 2 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 2 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Kajkajak před 3 hodinami
Koka sušenky
habis před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
máslo,
sádlo,
cukr moučkový,
droždí čerstvé,
žloutek,
sůl,
cukr krupice,
skořice,
lusk vanilkový
Komentáře (1)