Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky

Svíčkovou omáčkou potěšíte muže, děti, tchýni i šéfa. Jakmile se ji jednou naučíte, zjistíte, že není tak složitá, jak se navenek tváří. Připravit ji můžete například v troubě a bez gramu mouky. Zkuste ji uvařit podle našeho receptu.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

30. 12. 2010 21:42

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 810 kJ / 2 823 kcal
Bílkoviny199,84 g
Tuky190,27 g
Vláknina27,40 g
Cholesterol 648 mg
Sodík 3,52 g
Sůl8,65 g
Sacharidy65,19 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pajaja

25. 6. 2015 10:42

BlankaZ: Koukni na ostatní mé recepty. Možná v tom množství najdeš nějaký, který nebude stát jen za kritiku. :-))

Pajaja

25. 6. 2015 10:39

jarda Kadic: Děkuju, já si toho přání všimla až teď. . . :-O Jsi všímavý. Jen, já ten svátek mám o něco později. Jsou Pavly a Pavlíny. Ale každopádně děkuju! ;-)

Pajaja

25. 6. 2015 10:38

hosta: Kdyby to nešlo, nepíšu to sem. Já vám svůj recept, proboha, nevnucuju. Je tady už pár let a najednou se vás nějak moc probudilo. :-D
Nejste začátečníci, tak si svíčkovou přece dělejte podle sebe. Díky za pochvaly i kritiky, ale při vší úctě, nebylo by lepší ty zdlouhavý debaty provozovat jinde než pod mým receptem? Děkuju všem zúčastněným. ;-)

BlankaZ

22. 6. 2015 21:50

casino > Bavíme se ale o svíčkové,ne o salátech;-)

casino casino

22. 6. 2015 20:22

jarda Kadic:
U nás je svíčková (z hovádka), jednou za čas, spíše sváteční jídlo..., tak maso nakládám (podobně jako Sodovka: níže) do kořenin a koření, a tam potom přidávám i žbrdolec octu, ale deci určitě néééééé...:-))
Jj, HALALI jsem taky párkrát použil:yes:

BlankaZ:
...tak to je o chuti:-)
Já třeba i do salátů dávám raději ocet než limon:-))

BlankaZ

22. 6. 2015 20:11

Tak já třeba ocet nedávám vůbec,a to mám ráda kyselejší omáčky.Používám citron.Ale každý má jiný recept a o tom to je.:-) Halali,to je něco šíleného,má to hroznou chuť,tenkrát jsem to musela asi 100x propláchnout než se to dalo použít:-))

hosta hosta

22. 6. 2015 20:05

casino: nějak si spíš nedovedu představit jak osmahnout maso na zelenině, podlité octem ale třeba se to do té zeleniny nějak vsákne - na fotce to ale spíš plave

jarda Kadic jarda Kadic

22. 6. 2015 20:02

casino: toho octa jsem si ani nevšiml.Já dávám “zakysanku“,tak ocet většinou ani nepotřebuji.Anebo,když jsem hóódně líný,tak tam dám “Halali“,to je kyselé až až;-)

casino casino

22. 6. 2015 19:50

Týýý brďo... Deci octu, fakt?:-O Asi neééé 8%ního, že?
Ale jinak, i když já svíčkovou nepovažuji za jednoduché jídlo, se mi rcp docela líbí:-)

BlankaZ

22. 6. 2015 18:36

Svíčková není žádná věda tak ani tak:-)Jen mě zarazil ten recept když má být pro začátečníky.I když jste to myslela jinak,to jsem pochopila až potom,když jste to řekla.:-)Nicméně teď každý začátečník recept určitě ocení o to víc.....

jarda Kadic jarda Kadic

22. 6. 2015 16:20

Pajaja: Ode mne to v žádném případě není k tvému receptu žádná výtka.Konečně, recept je tady už bezmála 5 let,tak podle něj už určitě spousta lidiček uvařila:-K
A k dnešnímu svátku vše nej:-K:-K:-K

Pajaja

22. 6. 2015 15:58

Každopádně děkuju všem za podněty. . . Přiznám se, že jsem to pojala spíš jako, že je to jednoduchý, žádná věda. Možná, že kdybych to nazvala "Snadná svíčková - od maminky", nikdo by v tom neviděl nepodrobný postup. Slovem "pro začátečníky" sem si to způsobila. Snad už jsem opravila všechno a je to srozumitelné. I obsah balení smetany. :-8

BlankaZ

22. 6. 2015 15:28

Přesně tak jsem to myslela......Když si představím že jsem začátečník a dělám svíčkovou poprvé,tak se mi hodí každá drobnost,každá sebemenší rada.Dát špalíčky slaniny nebo špeku do mrazáku,podrobné množství všeho(když se to například přežene s bobk.listem tak si člověk na jídle moc nepochutná).Píchnout vidličkou do masa sice umí každý,ale jak poznat že je maso opravdu měkké?Že z něj vidlička snadno vyklouzne?Svíčková je v podstatě snadné jídlo,nevím proč je zažité,že je to něco složitějšího:-)Ale když je určená pro začátečníky,tak by si člověk myslel,že recept bude podrobný včetně nějakých rad navíc:-)

jarda Kadic jarda Kadic

22. 6. 2015 13:52

Pajaja: smetana na vaření je v balení 250 -500 ml.Takže napsat 1 smetana na vaření nestačí.A prošpikování si ulehčíte,když špalíčky slaniny dáte do mrazáku.

spagetka spagetka

22. 6. 2015 12:34

Pajaja: Pavli, v tomhle má Blanka ale pravdu, když pro začátečníky, tak holt popsat vaření od a do zet. A když bude začátečník chytrý, tak si ještě přečte doplňující komentáře a bude ještě chytřejší - i ty komentáře mají svou cenu, pokud jsou tedy opravdu k receptu. Ale doplnila jsi to dobře :yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: recept na svíčkovou lák na svíčkovou lák na maso na svíčkovou svickova omacka pro zacatecniky recepty svíčková koření do svíčkové svickova svíčková na smetaně pro začátečníky jednoduchá svíčková hovězí falešná svíčková na smetaně recepty maminčiny recepty hovězí zadní falešná svíčková koření na svíčkovou příprava svíčkové falešná svíčkova falešná svíčková omáčka maminčiny recepty maso jak prospikovat maso falešná svíčková recepty svíčková lák

Suroviny: svíčková falešná, slanina uzená, máslo, cibule, zelenina kořenová, bobkový list, koření nové koření, ocet, smetana na vaření

TopRecepty.cz

Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oOnY