Olivová tapenáda
Tapenáda je oblíbeným jídlem v jižní Francii a Itálii, které se tradičně podává jako pomazánka na topinkách nebo jako dip k zelenině. Tento šťavnatý a aromatický pokrm si na opečeném pečivu můžete sami vychutnat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 571 kJ / 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,40 g |
Tuky | 32,68 g |
Vláknina | 8,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 484 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 13,22 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Olivová tapenáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LPlX
Moje poznámka
Olivová tapenáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LPlX
Nejnovější recepty
Pórkový krém
Přidáno před 3 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Přidáno před 3 hodinami
Grilované kuřecí à la šavarma
Přidáno před 7 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 8 hodinami
Omeleta ze zbylých knedlíků
Přidáno před 9 hodinami
Krkonošské fazole
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Adeliss před 41 sekundami
Granko - tvarohové řezy
veru.h. před 41 minutami
Květáková polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Jablečno - makový dezert
Moanka před 2 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Moanka před 3 hodinami
Sýrové pletýnky s párkem
Fitulka před 3 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
Ctveranda před 5 hodinami
Ořechový dort s pudinkovým krémem
lucy.lashing před 5 hodinami
Pomerančová bábovka (hrníčková)
Rabik před 7 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Almato před 7 hodinami
Tématické fráze:
tapenáda z černých oliv,
olivova topenada,
olivová pasta,
topenada,
tapinada,
rajčatová tapenáda,
olivová pasta recept,
olivová pomazánka,
tepenáda,
tapanáda,
tapenáda z černých oliv recept,
tapenara,
pasta z oliv recept,
olivová tepenáda,
terpenada,
pasta z cernych oliv recept,
pomazánky,
kapenada,
topenáda z oliv,
tarpenáda
Suroviny:
česnek,
olivy,
kapary,
petržel,
šťáva citronová,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (21)
aadulka:
Podává se také společně s bagetou a vejcem na tvrdo. :)