Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 914 kJ / 3 326 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 88,39 g | 
| Tuky | 193,05 g | 
| Vláknina | 21,10 g | 
| Cholesterol | 852 mg | 
| Sodík | 562 mg | 
| Sůl | 1,94 g | 
| Sacharidy | 298,12 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Piškot: Vejce šleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, ještě zašleháme a nakonec zlehka zamícháme mouku+prášek do pečiva+kakao.
	Krok 2: Pečeme na plechu 30x40 cm, vyloženém pečícím papírem  při 180-200°C asi 10 min. Upečené nejlépe poznáme, když se pečící papír odchýlí od boků plechu. Piškot po zchladnutí je vhodné trochu pokapat-zvlhčit citronovou vodou.
	Krok 3: Ořech. krém: Mléko svaříme chviličku s cukrem, až se rozpustí, přidáme máslo a jakmile vmícháme ořechy, okamžitě sundáme z plotny. Necháme trošku vychladnout-ne do ledničky, špatně by se roztíral.
	Krok 4: Karamelový krém: Uvaříme klasicky pudink – ovšem bez cukru. Hodně mícháme, protože vaříme jen ze ¼ l. Máslo trošku vyšleháme, přidáme vychladlý pudink, opět šleháme pěkně do pěny, nakonec zašleháme Salko. Máme jemný a akorát sladký krém.
	Krok 5: Na piškot nejlépe vidličkou navrstvíme ořechový krém, a na něj karamelový krém. Ozdobíme strouhanou čokoládou nebo rozpuštěnou pocákáme.
Zveřejněno 9. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Řezy - nejen ke kávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VNkv
Moje poznámka
					
				
Řezy - nejen ke kávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VNkv
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							řezy ke kávě, 
						
						
							panské řezy, 
						
						
							časopis katarinka, 
						
						
							pečeme ke kávě, 
						
						
							nejlépe hodnocené řezy, 
						
						
							buchta s karamelovým salkem, 
						
						
							nej řezy, 
						
						
							neco sladkeho ke kávě, 
						
						
							katarinka extra, 
						
						
							řezy na plech, 
						
						
							panské řezy recept, 
						
						
							neco ke kave, 
						
						
							rezy s kavou, 
						
						
							neco rychleho ke kave, 
						
						
							dr oetker karamelové řezy, 
						
						
							karamelové řezy ze salkem video, 
						
						
							katarinka časopis, 
						
						
							řeza s kávou a vaječným likérem, 
						
						
							karamelove řezy z pudinku a kavou, 
						
						
							výborné řezy za chviličku
						
					
						Suroviny:
						
							vejce, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							olej, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							kakao, 
						
						
							ořechy mleté, 
						
						
							mléko, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mléko, 
						
						
							pudink čokoládový, 
						
						
							máslo, 
						
						
							salko
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (36)
Díky a jsem ráda
Jo a jsem neregistrovaný/á, to fotky stejně nejdou přidávat
Škoda jen, že nevidím celkový efekt dortu
Ale řekla bych, že je máš stejné - záleží při focení úhel pohledu, fotím spíš zespodu a Ty shora... Celkově jsem je měla asi 4cm, mám méně krému, tak to zkresluje.
Díky
nicméně
moučník je vážně skvělý
jen mám teď dilema
a ten krém fakt nemá chybu
díky,díky,díky
P.S.mám sice teňoučký piškot
Ne vážně, jsem ráda, že jsem tyto řezy objevila, protože mě nadchly, dala jsem schválně jen 1/2 salka, aby krém nebyl přeslazený.
Já většinou polovinu beru vždy do práce (pouze pánská společnost) a tímpádem mám u 9 rodin zaručeno, že se budou péct
Jen koukám, jak máš neskutečně tenounký piškot, to jsi pekla na plechu 1x1m
velmi skvěle vyvážená chuť ořechů a karamelového krému,který není absolutně přeslazený
P.S.neuvažují admini o sotěži"patlalů"
chtěla jsem zdobit čokopolevou,která během telefonátu opustila svoji pozici v cukrář.pytlíku a skončila na kuchyňském linu
bodík je jasný