Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masarykovo cukroví - pravé

Masarykovo vánoční cukroví chutná jako nostalgická vzpomínka na první republiku – křehké máslové těsto s křupavými lískovými oříšky vás rázem přenese do dob dávno minulých. Je snadné na přípravu a jistě si ho zamilujete.

Hodnocení receptu je 4,9 (29×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby namáčení oříšků a tuhnutí těsta

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby namáčení oříšků a tuhnutí těsta)

20. 1. 2011 15:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 227 kJ / 4 117 kcal
Bílkoviny62,83 g
Tuky267,08 g
Vláknina27,25 g
Cholesterol 723 mg
Sodík 22 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy351,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Libulka

17. 12. 2018 16:37

Peču ho už roky, i když bez kakaa. Kdo chce oříšky bez té hnědé slupky, stačí je zalít vařící!!! vodou a nechat asi půl hodiny máčet, po jednom oříšek v prstech promnete a slupka jde krásně dolů jako ze spařených mandlí. Pražení v troubě nedoporučuji, je to pracné, ne zcela účinné a pokud oříšky přepražíte, tak ani dobré :( Udělám si jen čtyři válečky těsta o průměru asi 3cm, každý zvlášť zabalím do potravinářské folie a nechám přes noc v lednici, pak krájím kolečka o síle asi 4 mm a peču na 170 stupňů. Fotky přidávám:-) Ještě dodám, že oříšky před zapracováním do těsta lehce posypu hladkou moukou, aby pak po upečení z těsta nevypadávaly.

koriander a bazalka

14. 12. 2018 17:04

tento recept som piekla už dávno,ale som si ho stratila a našla som ho tu, no je neúplný - totiž pointa celého je,že lieskovce sa opražia na plechu v rúre na cca 210 stupňoch cca 5 minút, ale treba dávať pozor, aby sa nespálili.Potom sa pomrvia v utierke a zbavia sa šupiek a až potom ich zaliať horkou vodou a postupovať podľa autorky.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 8. 2018 20:05

casino: Oloupané namočit nebo i se slupkou, dolu Rebeka psala, že je opekla v troubě , asi i oloupala a močila v rumu 1:1 , rum + rum .<3:-D nebo voda, já dám jen rum , nemůže škodit....

casino casino

4. 1. 2015 19:35

Dovolilo jsem si přložit obrázek Masarykova cukroví pravého i levého :-D

jarka skrobakova

29. 12. 2013 15:07

Je to dobroučké cukrovíčko, posílám bodík a foto :yes::yes::-K:-p

PaCaOl PaCaOl

10. 4. 2013 23:38

anetickaa_: Ale finta je v tom že ty lískáče jsou celé a recept je bez žloutku !;-)

anetickaa_ anetickaa_

27. 12. 2012 23:23

Tento rok jsme dělali poprvé a tohle mě velice mile překvapilo:-)Super,akorát možná příště dám lískové oříšky namleté místo celých.:-p

Petra M.

17. 12. 2012 21:39

Já v cukru obalovala,pekla jsem taktéž poprvé, chutná nám...

Anyz507

17. 12. 2012 11:31

Výborné cukroví , letos jsem ho pekla prvně a je fakt vynikající, ani se nemusí obalovat v cukru:yes::-)

Zuza

15. 12. 2012 14:23

Pekla jsem ho letos poprve,nasla jsem recept kde je rostliny tuk a potom jsem se podivala na tenhle,z masla by to bylo asi lepsi:-p

alena

22. 11. 2012 11:58

Také toto cukroví peču, obaluji v cukru, jen lískové oříšky namáčím přes noc do vody s rumem v poměru 1:1. Kolečka jdou z připraveného válečku lehce krájet a cukroví je daleko chutnější (aspoň pro nás). Doporučuji vyzkoušet.

Janja

12. 2. 2012 14:42

Přidávám se k Jiřině:yes::yes:...já tohle cukroví nepeču,ale peče ho maminka a nejen na vánoce.V cukru neobaluje.Cukroví je jiné než ostatní,neohromí vzhledem,ale nedáme na něj dopustit.A maminka ho peče pod názvem Prezidentovy koláčky.Název napovídá proč se tak jmenují:-)

zviratko21

22. 12. 2011 08:51

Výborné cukroví, je chuťově odlišné od lineckých variant cukroví i jiných ořechových :-). U nás zabodovalo :yes:

cardanka

14. 12. 2011 12:31

Rebí:-K děkuji za fotečku, jsem moc ráda, že cukrovíčko chutná:-K, to je totiž ta největší odměna:-K:-K:-K
Také v cukru neobaluji, ale kdo má rád ... muže;-)

Hana (neregistrovaný/á):-K Hani toto cukroví je ihned měkké, zkrátka k jídlu, není třeba nechávat rozležet:-)

rebeka rebeka

13. 12. 2011 20:19

Hana: no, já nevím, ono je to stráášně dobré hned:-8:-D;-):yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: masarykovo cukroví hned měkké masarykovo vanoční cukroví masarykovo cukroví masarykovo cukroví recept vánoční cukroví masarykovo masarikovo cukroví masarykovy koláčky masarykovo cukroví s rumem prezidentovo cukroví nej cukroví cukroví z lískových oříšků masarykové cukroví masarykovo koláčky recept masarykovo cukroví nejlepší masarykovo cukroví cukroví s rumem masarikovo vánoční cukroví masarykovy knoflíky recept lískové oříšky cukroví výborné oříškové cukroví

Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, kakao, žloutek, ořechy lískové, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Masarykovo cukroví - pravé

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jnW5