Domácí sekaná
Když se řekne sekaná, vybaví se většině z nás teplo domova a babičky kuchyně. Může se zdát, že je to docela obyčejné jídlo, ale není tomu tak. Za málo peněz, hodně muziky. Sekaná je zkrátka pokrm, po kterém se jen zapráší.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 064 kJ / 1 449 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,69 g |
Tuky | 91,48 g |
Vláknina | 9,90 g |
Cholesterol | 758 mg |
Sodík | 773 mg |
Sůl | 1,67 g |
Sacharidy | 49,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme mleté maso a rohlík, který nakrájíme na kolečka a namočíme ho v mléce (pokud nemáme mléko, tak ve vlažné vodě) a před přidáním do masa ho zlehka vymáčkneme.
Krok 2: Dále přidáme vejce, prolisovaný česnek, koření, sůl, strouhanku (přidáváme podle tuhosti), cibuli najemno nakrájenou, bramboru nastrouhanou na jemném struhadle.
Krok 3: Z těsta vytvarujeme 2 šišky a vložíme do pekáče, který jsme potřeli olejem a dáme péct.
Krok 4: Po 10 minutách přilijeme trochu vody, sekanou na povrchu lehce potřeme olejem a přikryjeme alobalem a dáme znova péct. Pečeme asi 30 minut. Během pečení kontrolujeme a podléváme vodou.
Krok 5: Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo s chlebem.
Zveřejněno 21. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí sekaná
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G9N0
Moje poznámka
Domácí sekaná
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G9N0
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 8 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 9 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 11 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 2 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 4 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 6 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 7 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 8 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 8 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 9 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 11 hodinami
Vaječná pomazánka
Valis před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Fitulka před 11 hodinami
Tématické fráze:
domaci sekana,
sekaná recept,
recept na domácí sekanou,
domácí sekaná recept,
domácí sekaná pečeně,
recept domaci sekana,
recept sekaná,
domaci pecena sekana,
recepty domaci sekana,
pečení sekané,
sekaná domácí,
sekaná doba pečení,
doba pečení sekané,
recepty sekaná,
sekaná pečeně,
pečeme sekanou,
domácí sekana recepty,
sekaná pohlreich,
sekaná,
recepty na domácí sekanou
Suroviny:
maso mleté,
rohlík,
mléko,
vejce,
česnek,
majoránka,
koření do mletého masa,
pepř mletý,
sůl,
strouhanka,
cibule,
brambory,
olej
Komentáře (45)
Ještě jsem ze strouhanou bramborou nedělala.
Já ještě přidávám libeček.
Pre mňa "podle potřeby" sú asi 2 PL strúhanky na pol kila mäsa...Mám rada chuť mäsa aj v prípade sekanej.
casino: strouhankou sekanou v zadnem pripade nezahustuji, mame ji radi stavnatou
No jo, no...
A že mě to nedovtipu nenapadlo, že jste to prve jenom blbě napsala, že
Asi by stačilo v surovinách nekonkretizovat množství strouhanky...
Mně se zdá sekaná šťavnatější díky máčeným rohlíkům a naopak díky přidané strouhance je to spíše jako srazek podobný tomu, co se zhusta v obchodech prodává jako "sekaná"
Nevim, co se tak divite? :D Nektere pekace se s poklopem neprodavaji. Mam doma jak s poklopem, i bez poklopu. Pouziji pak podle velikosti a hloubky. A pokud sahnu potom bez poklopu, tak to take resim alobalem. Tak jako i treba sefkuchari, kdybyste se zajimal o vareni ...