Závitek „Naháč z Vysočiny“
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 763 kJ / 900 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 149,63 g |
Tuky | 32,04 g |
Vláknina | 1,41 g |
Cholesterol | 488 mg |
Sodík | 376 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 2,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: příloha MF Dnes – Krajové speciality.
Příprava receptu je jednoduchá s minimem koření, ale hodně šťavnatá a jemné sváteční chuti.
V originálu se naháčci plní tak, že dáte válečky mletého masa proti sobě na vzdálenější okraje a stočíme oba směrem k sobě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 9. 2020 10:14
Tak tohle vypadá mooooc lákavě, jistě vyzkouším, až koupím kýtu, moc děkuju za tip na oběd
29. 11. 2019 00:13
Karofka: Pise Jahoda /30.1. 2011/ : Mimosa - šlehačka jde celá do sekané (spojí tu sekanou) a dělá to celé potom šťavnaté, něco zůstane v sekané, něco se vypeče. Těžko se to vysvětluje - ale dobře bašt
29. 11. 2019 00:05
Mimosa.Také jsem hledala co se smetanou, děkuji za objasnění. Recept se mi líbí, Jahoda by mohla do něj doplnit vysvětlení o smetaně.
31. 1. 2011 20:02
Kouzelné
31. 1. 2011 08:29
Jahůdko, naháč je fešák a určitě by se mi líbil, i kdyby se oblékl+
31. 1. 2011 08:08
Nádhera!
30. 1. 2011 22:55
Elizo, vím, že focení je Tvůj koníček. Je to poznat nejen z tohoto komentáře, ale samozřejmě hlavně z Tvých fotek.
Tak v mém případě - obyčejný foťák (bez návodu na focení) a pokud není za oknem to správné světlo, tak fotky nic moc. Večer mám jedno místo asi 30x30cm a vyjde, nevyjde
A ta okurka - okamžitý nápad toho, co je po ruce.
Díky, ale hlavně zdraví, že jo
Tak v mém případě - obyčejný foťák (bez návodu na focení) a pokud není za oknem to správné světlo, tak fotky nic moc. Večer mám jedno místo asi 30x30cm a vyjde, nevyjde
A ta okurka - okamžitý nápad toho, co je po ruce.
Díky, ale hlavně zdraví, že jo
30. 1. 2011 22:48
Myslím to úplně vážně - Jahody fotografie jsou nádherně zasvícené, vytvářejí dojem plastičnosti. Neříkám, že nejsem spokojená s tím, co přidávám já - to bych to nepřidávala. Ale různost osvětlení dělá hodně...Jahůdka asi fotí při denním světle a nejspíš bude mít kvalitní foťák. Já mám aparát hodně dobrý a pokud jsem stihla zaznamenat, tak nejlepší zde. Ale jen tak cvakám a neumím s ním, věřte nevěřte... Sázím na kompozici a fotím jen při zářivce v kuchyni, ale Jahoda to má vyladěné všemi směry. Tak to prostě je...
30. 1. 2011 22:35
musím reagovat na komentík Eli..ty si na něco stěžuj..zrovna tytvoje fotky jsou excelentní
30. 1. 2011 22:31
Jahůdko, opět krásný recept a úplně nejvíc jsem nadšená z prezentace kyselé okurky...to ladné fotogenické prohnutí se strukturou pupínkové kůry v popředí, k tomu nádherná "kyselo-okurkově" zelená... A zrnka rýže odrážející se na podkladě...Vymazlené fotky, o těch můžeme jen snít...
No a jídlo, to je bezpochyby výtečné...
No a jídlo, to je bezpochyby výtečné...
30. 1. 2011 20:18
30. 1. 2011 20:11
parááádauloženo,realizováno bude o víkendu,pak písnu
30. 1. 2011 20:10
to je krása od pohledu....hned bych ochutnala
30. 1. 2011 19:00
Náádhera
30. 1. 2011 18:57
to je krása, recept i fotky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Snídaňový toust
Přidáno před 44 minutami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 2 hodinami
Salát s pečeným květákem a granátovým jablkem
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 19 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kedlubnové smaženky
Fofa. uvařila před 2 hodinami
Vepřová játra na minutku z horkovzdušné fritézy
plysovykozisek uvařila před 3 hodinami
Srnčí guláš od hajného ze „Šlajfu“
Yvajs uvařil před 4 hodinami
Dvoubarevná bábovka
Grecmanova uvařila před 7 hodinami
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Alaala uvařila před 10 hodinami
Zeleninová polévka s kapáním
Wikusche uvařila před 15 hodinami
Jednoduchý ředkvičkový salát se šunkou a jogurtem
Kava 2 uvařila před 15 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 20 hodinami
Loštický řízek
paprika1000 uvařila před 21 hodinami
Pravá bulharská pomazánka
Adlla uvařil před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Pět variant chřestu: Krémová polévka pro labužníky, dokřupava osmažený v těstíčku a luxusní chuť má jako náplň v palačince
Máte jen malý špalík masa a zrovna potřebujete velký plátek na řízek? Vyzkoušejte maso nakrájet "na motýlka"
Další recepty
Tématické fráze: okurky naháče dort naháč recept okurky naháči recept na dort naháč vepřový naháč z vysočiny recept na okurky naháče dort naháč okurky naháčky vepřový naháč jídlo naháč nahac jidlo krajové speciality vysočina naháče z okurek naháče okurky zavitky z vysočiny zavitek okurky nahači recept recepty z vysočiny recept dort nahac příloha mf dnes – krajové speciality.
Suroviny: kýta vepřová, maso vepřové mleté, šlehačka, kmín drcený, paprika sušená sladká, sůl, pepř, vývar zeleninový, sádlo
Závitek „Naháč z Vysočiny“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/89Z5
24 názorů