Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí tokáň na víně - oblíbené jídlo Václava Havla

Jídlo původem z Maďarska, které je podobné guláši či perkeltu, to je hovězí tokáň. Maso připravené na víně se téměř rozplývá na jazyku díky pomalejší tepelné úpravě. Oblíbené jídlo Václava Havla si můžete vychutnat třeba s rýží či tarhoňou.

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 155 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 140 min

155 min (15 min příprava + 140 min tepelná úprava)

13. 2. 2011 15:27

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ryzlink rýnský je moc kyselý - nedoporučuji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Prima Mama

3. 3. 2012 21:12

Zítra vyzkouším:yes:

veruuu

24. 1. 2012 11:58

Mňááááááám:-p Opravdu dobrota veliká!!!

bara.it bara.it

17. 1. 2012 14:40

I ja jsem vyzkousela a moc take jsme si moc pochutnali. Ocenuji predevsim prijemnou chut spojeni rajcat a vina. Davam bodika :yes:13:yes: a pridavam tez fotku.:-K

Vitek Vitek

13. 12. 2011 22:58

Dnes jsem zkoušel a je to vážně dobrota. :-p Dávám boda. ;-)

petranovakova petranovakova

6. 12. 2011 08:54

tak tohle je dobrotka...taky ho dělám akorát teda dávám mín vína a dávám nakonec do omáčky ještě trochu sterilizované papriky :yes: Zrovna dnes se na něj chystám tak už slintám:)

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 6. 2011 18:24

My jsme dělávali téměř totožné maso, jen bez vína, ale s pivem a byl to "pivovarský guláš":-D a hodně oblíbený. Tohle vypadá moc dobře:-p

Pajaja

12. 6. 2011 18:19

Vyzkoušela jsem a konečně se dokopala k tomu, abych přidala fotky. Bylo to moooc dobré. :-p:yes:+

janatka janatka

15. 2. 2011 22:43

:-pDala jsem vepřové maso,hovězí nebylo zrovna po ruce.Doufám,že to nevadí??Moc nám to chutnalo,určitě to budu dělat a příště se polepším a dám hovězí.Použila jsem rulandské šedé.:yes:

Eliza Eliza

14. 2. 2011 21:35

Je to moc dobré, vypadá to, že Havel má vytříbený jazýček...;-):-) Sympatické je, že se nezahušťuje a přesto vznikne dokonalá hustá šťáva. :yes: Poslala jsem fotky a bod, samozřejmě. :-)

kudlova3 kudlova3

14. 2. 2011 20:22

:-p mňam, mňam , takto podobně dělám vepřovou játru :-)dávám bodík :-K:yes:

Bibinka Bibinka

13. 2. 2011 18:14

Eliso194, tento tokáň je taktéž velmi známý, jen o něm nevím, že ho má Havel rád:-D-má dobrej chuťovej vkus:-D Oprav si česnekové stroužky, NE proužky;-) Máš 2.bodík:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí tokáň hovězí tokáň recept tokáň hovězí nudličky na víně pokrmy z hovězího masa hovězí tokáň, těstoviny hovězí na víně recept hovězí tokán hovězí guláš na víne hovadzi tokan hovezi na bilem víně tokáň recept hovězí maso na bílém víně pokrmy z hovězího hovezi tokan testoviny jídla z hovězího masa tokáň hovězí hovězí tokáň na červeném víně jídlo z hovězího recept na hovězí tokáň

Suroviny: přední hovězí, olej, cibule, česnek, protlak rajčatový, sůl, pepř mletý, víno bílé

TopRecepty.cz

Hovězí tokáň na víně - oblíbené jídlo Václava Havla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D0BK