Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Můj segedínský guláš

Segedínský guláš je typická ukázka chuťově skvělého a přitom jednoduchého jídla z jednoho hrnce. Nejlépe chutná druhý až třetí den, kdy se propojí chuť měkkého masa a kysaného zelí. Chybět nesmí mletá paprika a zakysaná smetana.

Hodnocení receptu je 4,6 (47×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 70 min

100 min (30 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 108 kJ /
4 328 kcal
Bílkoviny224,34 g
Tuky353,90 g
Vláknina32,10 g
Cholesterol 801 mg
Sodík 6,67 g
Sůl16,20 g
Sacharidy48,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček i plecko nakrájíme na kostky velikosti sousta. Krok 2: Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo a osmažíme na rozehřátém sádle dozlatova. Krok 3: Přidáme připravené maso a restujeme asi 5 minut. Krok 4: Poté přisypeme koření, které orestujeme už jen krátce, aby paprika nezhořkla. Podlijeme vodou, osolíme a dusíme asi 40 minut téměř doměkka. Krok 5: Jakmile je maso měkké, přidáme zelí a vaříme přibližně 10 minut. Krok 6: Nakonec přilijeme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku, a vaříme dalších 20 minut. Krok 7: Podáváme s kynutým knedlíkem.

TIP: Jak uvařit knedlíky

Zveřejněno 17. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Můj segedínský guláš

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G9yL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Můj segedínský guláš

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G9yL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

vařil jsem poprvé segedínek a manželka řekla že se povedl. mě také moc chutná. použil jsem krkovici a zelí kysané, které mám od kamaráda. moukou jsem nezahuštoval, zelíčka a masa bylo dost.tento recept jsme vyzkoušeli už víckrát. děkuji za inspiraci a zdařilý videonávod. hezký den

Vynikající, jen dávám trochu víc zelí <3

Super 😋

Erzsebet: souhlas :-)

Guláš je dobrý, jen jsem zahustila cuketou místo mouky..vložila jsem foto..:-K

Dobrota. :-) Akorat ho delam podle sebe.. Trochu speku s jednou cibulkou, pouze plec, zadne koreni na gulas, smetana normalni a tak dve lzice max. :-) Ovsem at je to tak ci onak, segedin je proste skvela basta :-)

Místo mouky je dobrý třeba jemně nastrouhat dvě brambory,a vařit společně se zelím, taky to pěkně zahustí. Po mouce se práší od huby :-))

Segedínský guláš byl opravdu moc dobrý,moc jsem si na něm pochutnal.
DĚKUJI:-p:-p:-p:yes:

kucerova45:;-):yes:

Jani, vůbec to nevadí, ba naopak.;-)

Evi, dovolím si přidat foto, pokud nevadí :-)

Tématické fráze:
segedínský guláš, nejlepší recepty segedinsky gulas, segedínský guláš se zakysanou smetanou, nejlepsi segedínský guláš, výborný segedínský guláš, segedínský guláš z bůčku, segedínský guláš speciál, výborné recepty na segedinsky guláš, nejlepší recept na segedínský guláš, segedínský guláš bez smetany, segedínský guláš recept, segedínský guláš top recepty, segedin z bucku, segedinsky gulas se smetanou, nejlepší segedinsky gulaš recept, guláš segedínský, guláš z bůčku, recept segedin guláš, recept segedinsky gulas, segedínský guláš z veproveho bucku

Suroviny:
bůček vepřový, plecko vepřové, zelí kysané, smetana zakysaná, sádlo, cibule, paprika sušená sladká, koření na guláš, kmín mletý, sůl, mouka polohrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu