Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Housky

Stále častěji si doma pečeme housky sami. Když nám v kuchyni zavane vůně čerstvě pečených housek nebo rohlíků, na ty gumové z obchodu už si ani nevzpomeneme. Jen nám někdy zbývá ještě vychytat jejich tvar.

Hodnocení receptu je 4,9 (37×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min Bez doby kynutí těsta

15 min (15 min příprava, Bez doby kynutí těsta)

4. 7. 2008 09:52

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie14 552 kJ / 3 478 kcal
Bílkoviny125,93 g
Tuky63,10 g
Vláknina34,90 g
Cholesterol 31 mg
Sodík 8,28 g
Sůl20,67 g
Sacharidy584,18 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Místo sójové mouky se může použít jen hladká pšeničná mouka. Potřít housky na povrchu můžeme i rozšlehaným vajíčkem, semínka lépe drží.

Kdo nevlastní domácí pekárnu, tak připraví těsto klasickým způsobem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Alena

22. 2. 2010 11:04

prosím na kolik stupnů a jak dlouho se pačí, děkuji

mirca75 mirca75

14. 2. 2010 16:13

Marundo:-)jestli můžu;-)-peču housky od Merylas:-) poměrně často a v různých poměrech mouky-viz komentáře níže:-) a myslím,že pokud jen zaměníš část mouky za jinou,není třeba ani droždí přidávat,jen si musíš pohlídat správné množství tekutin;-).Tedy pokud je nebudeš péct jen ze samotné žitné mouky,pak to droždí musíš navýšit;!-).

Merylas Merylas

13. 2. 2010 22:40

Marundo, můžeš klidně experimentovat a zaměnit i za větší podíl než 50 g;-)Ta sójová mouka je tam pro barvu a taky je těsto s přidáním sójové mouky lepší, bych řekla. Já když peču, tak mám vždy o hodně větší podíl mouky pšeničné hladké. Pokud bys dala celozrné o dost víc než těch 50 g, tak by se muselo přidat trochu droždí a asi i mléka. Ale neboj se zkoušet:-K

marunda marunda

13. 2. 2010 14:52

můžu místo sojové mouky dát žitnou celozrnnou, nebo ji mám dát víc než těch 50g ale ubrat na hladký, aby byl prostě celkový počet 800g. Nebo by raději mělo být víc hladké a mín žitné? Díky za odpověď - jinak:yes::yes:

Bibinka Bibinka

12. 2. 2010 11:22

Merylas, musím tě potěšit;-)tvoje housky se staly u nás bezkonkurenční, zdomácněly a dneska jdu zase na ně;-):yes:Dala jsem ti dodatečně 14.bodíka:yes:

Merylas Merylas

30. 1. 2010 11:17

Bibi, děkuji za fotečky, housky máš moc podařené:yes: Jsem moc ráda, že fotopostup pletení housek z jednoho pramene někomu pomůže a není tady zbytečně:-K

Bibinka Bibinka

29. 1. 2010 18:56

Merylas, já ti chci poděkovat za bezvadný postup zaplétání housek:yes:Dneska jsem je dělala podruhé(poprvé jsem dělala podle tvé předlohy a taky byly super) už bez pomoci a myslím, že se mi povedly, dávám ti tam 3 fotky a samozřejmně boda, toho si moc zasloužíš:yes:

Merylas Merylas

23. 1. 2010 09:47

Drahuš, děkuji za přidané fotečky a jsem ráda,že housky chutnaly:-K
Scarlet, neboj se a nezoufej! Určitě se to naučíš a půjde ti to naprosto báječně. Zkoušej si to a nevzdávej, opravdu :-* Moje začátky byly nevalné a spíše k pláči:-D chce to fakt zkoušet a dělat, půjde ti to, neboj:yes:

scarlet

22. 1. 2010 00:52

Dobrý večer. Já teda skláním. Dnes jsem se dokopala upéct pletýnky nekynuté od Pavla. A i ty jsem nakonec dělala jako housky, na pletýnky jsem si netroufla. Já nic ještě nepletla, přiznám se, i na vánočku mám formu. Pletla jsem jedině v životě;-(. Ale teď, jak tu sedím, narazila jsem na tento recept a to jsem si celou tu dobu říkala u toho pečení, že kdybych snad někde viděla postup, snad bych si i troufla. V hlavě asi vím jak, ale lepší je to vidět. No, teď to vidím - a - a nic. Mé sebevědomí je na úrovni dna naší studny. Dámy - smekám před vámi a vaší šikovností, ale do smrti se to nenaučím!!!! No a o čtyřlístku nebudu ani uvažovat!!!!! Nádhera!!!!:-K:-K:-K:-K

drahulin drahulin

21. 1. 2010 20:48

Dnes jsem upekla a přidala i foto.Bohužel foto není moc kvalitní,fotím mobilem.Housky jsou moc dobré,posílám bod.:-p

Merylas Merylas

12. 1. 2010 23:51

Miruš, jedeš teda moc pěkně, ti povím:yes: Nevím, jak to všechno stíháš, opravdu:-O A děkuji za fotečky a nechej je tady, prosím:-K Jsou moc hezké:yes:,jak teda rohlíky, tak fotky:-))

mirca75 mirca75

12. 1. 2010 09:51

Merylas:-)to jsem zase já:-8.Včera jsem pekla podle tebe-mouky byly hladká a špaldová celozrnná:-p-a zkusila jsem i rohlíky.Posílám ti jejich fotečku,abych se pochlubila:-8;-):-D-pak je smažu,ať tu ode mě nemáš těch fotek moc;-).

Merylas Merylas

28. 12. 2009 17:28

Miruš, děkuji za pochvalu a nádhernou fotku:-K Ale tady jsi už vymýšlela sama - nahradit část mouky grahamovou. Však jsi zručná pekařka:yes:

mirca75 mirca75

24. 12. 2009 02:27

Merylas:-)v úterý tak nějak nebyl čas na nákup pečiva a tak jsem sáhla pro jistotu-tvé housky;-).Část mouky(250g)jsem nahradila grahamovou celozrnnou a byly výtečné-vždyť říkám jistota:-).Dělala jsem 12ks pletýnek a nádherně mi nakynuly:-8.Nejraději bych ti za tu dobrotu poslala dalších 100 boděk,ale to bohužel nejde;-(.Díky za dobrotu a jestli nevadí,tak časem přijde i fotečka:-).Dopisuji:už doletěla.

Merylas Merylas

21. 11. 2009 20:27

Děkuji:-K Jsem moc ráda, že housky chutnaly a taky jsem ráda, že fotopostup pomůže;-) Já kdysi motala ze tří pramenů. Pak jsem v nějaké kuchařce objevila nakreslený tento postup z jednoho pramene a jinak už nedělám. Miruš, Ď za moc hezké a povedené fotečky:-K

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: housky recept na housky housky recept houska pletení housek pečení housek recept housky domácí pekárny dama.cz domácí housky jak zaplést housky motání housek houska recept recepty na housky housky z domácí pekárny pečení housek recept domácí housky recept peceme housky recepty housky pečení housky domacipekarna.dama.cz

Suroviny: mléko, rama máslová, mouka hladká, mouka sojová, sůl, cukr, droždí čerstvé, solamyl, mák

TopRecepty.cz

Housky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2jA