Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka houbová s kuřecím masem

Smetanová omáčka s houbami a kuřecím masem je rychlovka pro chvíle, kdy se vám nechce příliš dlouho stát u plotny, ale zároveň splňuje veškeré aspekty nedělního oběda. Můžete použít buď zakysanou smetanu, nebo uvařit jemnější verzi se smetanou ke šlehání.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jituska Jituska

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby namáčení hub

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby namáčení hub)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 490 kJ /
1 073 kcal
Bílkoviny244,65 g
Tuky10,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 578 mg
Sodík 578 mg
Sůl1,47 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby propláchneme ve vodě. Poté je necháme namočené cca 2 hodiny. Krok 2: Když už jsou nasáklé vodou, scedíme je, nakrájíme na malé kousky a dáme vařit spolu s vodou, ve které stály. Přidáme další vodu na množství omáčky, které zhruba budeme chtít, a osolíme. Krok 3: Na větší pánvi necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibulku se sádlem, z ní uděláme zásmažku přidáním hladké mouky a chvíli opékáme. Krok 4: Zásmažku zamícháme do vařící vody s houbami, přidáme zakysanou smetanu a promícháme. Krok 5: Další úprava omáčky záleží na naší chuti. Můžeme ještě dochutit solí, citronovou šťávou nebo octem (s tím velmi opatrně). Pokud je potřeba, tak ještě zahustíme rozkvedláním trošky hladké mouky v trošce mléka. Krok 6: Kuřecí maso nakrájíme na středně velké kousky, okořeníme dle chuti. Krok 7: Zprudka opečeme na pánvi z obou stran. Krok 8: Jakmile je maso udělané, vložíme ho do hotové omáčky, která je už jen na mírném ohni. Maso do sebe natáhne chuť omáčky. Necháme probublávat pár minut, občas zamícháme. Krok 9: Podáváme s houskovým knedlíkem, noky nebo těstovinami.

TIP: Desatero na téma noky

Zveřejněno 6. 3. 2011

Poznámka autorky Jituska

Podáváme s knedlíkem, noky (haluškami), nebo těstovinami.

Místo zakysané smetany můžete použít smetanu ke šlehání, pak ale zase možná budete potřebovat ocet (citrónovou šťávu), je to velice individuální podle chuti každého.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka houbová s kuřecím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nYG4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka houbová s kuřecím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nYG4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Mně by chutnala jenom houbová omáčka bez toho masa:-p, ale to záleží na chuti každého jednotlivce :-D +1 :yes:

Tématické fráze:
houbová omáčka bez masa, omáčka s kuřecím masem, kuře na houbách omáčka, kuřecí maso s houbovou omáčkou, houbova omacka na smetane s kurecim masem, kuřecí maso na houbách recept, houbová omáčka s masem, kuřecí omáčka s houbami, recepty kuřecí maso, houbová omáčka k masu, žampionová omáčka s kuřecím masem, kuřecí maso v houbové omáčce, omáčky s kuřecím masem, omáčka z kuřecího masa, kureci omacka na houbach, kuře v houbové omáčce, kuřeci maso s omackou, recepty s kuřecím masem omáčky, omáčky ke kuřeti, kuřecí maso na houbách omáčka

Suroviny:
prsa kuřecí, houby sušené, cibulka, smetana zakysaná, sádlo, mouka hladká, sůl, koření na kuřecí maso, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu