Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš "á la divočina" z papiňáku

Vylepšený vepřový guláš s nádechem divočiny voní po jalovci a díky přípravě v tlakovém hrnci je hotový opravdu rychle. Nejlépe chutná druhý den, kdy se chutě dokonale rozleží a prolnou. Podávejte ho podle chuti s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.

Hodnocení receptu je 4,8 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 782 kJ /
2 816 kcal
Bílkoviny219,80 g
Tuky184,91 g
Vláknina24,77 g
Cholesterol 620 mg
Sodík 4,01 g
Sůl10,00 g
Sacharidy60,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V tlakovém hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli, přidáme na stejně velké kostky nakrájené maso a za stálého míchání necháme zatáhnout. Krok 2: Přidáme všechno koření a půl minuty osmahneme, ale ne déle, aby paprika nezhořkla. Krok 3: Zalijeme vývarem, nebo vodou, promícháme, uzavřeme poklicí a pod tlakem vaříme 35-40 minut. V troše studené vody rozmícháme mouku, hrnec po ochlazení otevřeme a vodu s moukou přilijeme k masu. Krok 4: Necháme ještě 10 minut provařit. Podle chuti dosolíme. Podáváme nejlépe druhý den s pečivem nebo knedlíkem.

TIP: Jak využít jalovec v kuchyni

Zveřejněno 7. 3. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Koření Divočina: sůl, jalovec mletý, nové koření mleté, oregano, paprika sladká mletá, pepř černý mletý, zázvor mletý, bobkový list mletý, šalvěj mletá, tymián mletý,

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš "á la divočina" z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YQl9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš "á la divočina" z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YQl9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Handika-děkuji za přidanou fotku:-K

Je mi 55 let,třicet let jsem nechávala 3 hodiny probublávat,na padesátiny jsem dostala tlakový hrnec,od té doby mám za chvilku hotovo a nikdo opravdu nikdy nic nepoznal.:-)A masox dám klidně občas taky a žijeme.:-D

Martin: sikulka7: Dajda: :yes::yes::yes:
Ale máte (máme) to marné...;-(
Tak jako jsou "horňáci a dolňáci" tak jsou patrně i gulášoví "papiňáci a nepapiňáci":-D
No, masox používám také..., můžete ale hádat, proč zrovínka v tomto případě autorka a patrně nejen autorka cpe do guláše z KLIŽKY i masox :-((

casino: Já si myslím, že právě proto, aby se obohatila omáčka, která nevznikne tím dlouhým dušením. ;-) Proto přidávám tu kostičku hovězího bujónu do krůtího gulášku, aby byla dobrá omáčka, kterou jednak krůtí nevytvoří, jednak se dusí velmi krátce.

Jinak máte samozřejmě pravdu, jsou horňáci a dolňáci a každý nechť si gulášek uvaří tak, jak mu chutná. Já nemám ráda maso, které je sice po vaření v papiňáku měkoučké, ale rozpadá se na taková vlákna, do kterých nejde pořádně kousnout. Papiňák sice vlastním snad odjakživa, ale používám ho minimálně a rozhodně v něm nevařím ani guláš ani masovou polévku (to už je v opravdu kontraproduktivní), spíše luštěniny apod. No možná mi někdo napíše, že ho neumím správně používat ....... :-D

Hmmm, guláš z papiňáku a ještě s masoxem, určitě náramná dobrota:-((. Zkuste ho někdy bez masoxu a poctivě probublávat alespoň 3 hodiny.. Poznáte rozdíl.Dobrou chuť.

Anna Kocikova: ja sice papiňák nevlastním, ale všechny vaše recepty mam moc rada. Proste to vařím v normálním hrnci :)

Frantiska: Fanynko:yes::-K

Nic ve zlém, ale toto počtení mě utvrzuje v mínění, že ženská guláš prostě udělat neumí (omlouvám se těm, které jej umí i bez masoxu a papiňáku a mouky rozpuštěné ve vodě). A to že ho zasypou směsí divokého koření, se to nezachrání.

Martin: to je v pořádku,nemám důvod se zlobit:-*:-K


Comtesca: děkuji:-K:-8

Právě jsem ho dovařila a je výborný..posílám bodíka :-K:yes:

jakeline::-DDěkuji:-K

Papinak je k nezaplacení zvlášt pri vaření guláše nepřekonatelný!Guláš super!:-D:-D:-))

Miam miam, dam si do nej namisto divokeho koreni les herbes de provence, pridam si do nej neco suchych hribku a nakonec lzici kyselé smetany. To se budu mit!dugogh.ch

max:Jsem ráda,že se guláš líbí:-*děkuji:-K

Anna Kocikova:tohle je luxus.:yes:

jarka skrobakova:Jarunko,velice mě potěšilo,že sis vybrala z xx dobrých a chutných gulášů zde na Topreceptech právě ten můj:-*;-)Jsem ráda,že chutnalo a moc děkuji i za krásné fotky:-KJaruško máš moc pěkný talíř;-):yes:

Drahuško, guláš dle Tvého receptu je vynikající, posílám bodík a foto. Děkuji za fajnový recept :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p:-p moc jsme si pochutnali ;-)

mňam, mňam, to já můžu :):yes:

Tématické fráze:
hovězí guláš v papinaku, guláš v papiňáku, hovězí guláš z kližky v papiňáku, hovězí guláš z papiňáku, dančí guláš v papinaku, guláš z papiňáku, kuchařka - recepty z papiňáku, recepty divočina, recepty z divočiny, vaříme z divočiny, divočina recepty, divocina maso gulas, recepty na divocinu, hovězí guláš ala divočina, vaříme divočinu, guláš z kližky v papiňáku, divočina recept, recepty.cz divocina, hovezi ala divocina, hovězí guláš divočina

Suroviny:
kližka hovězí, slanina, cibule, voda, koření divočina, jalovec, kmín drcený, pepř mletý, paprika sušená sladká, mouka hladká, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu