Šťavnaté kuřecí řízky po kyjevsku

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Drůbeží maso 20 názorů

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
60 g másla
hrstička čerstvě nasekané petrželky
2 jemně nasekané snítky estragonu
2 podrcené stroužky česneku
lžička citronové šťávy z 1 citrónu
3 vejce
strouhanka
olej
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo smícháme s petrželkou, estragonem, česnekem, citrónovou šťávou a vydatně osolíme a opepříme.

  2. Vytvoříme z něj váleček pomocí potravinové fólie a uložíme na 15 minut do mrazáku.

  3. Mezitím připravíme maso - z řízků odkrojíme malá filátka a uschováme na případné "záplatování".

  4. Poté řízky rozkrojíme po šířce tak, jako bychom chtěli udělat kapsu. Osolíme a opepříme.

  5. Ztuhlé máslo rozkrojíme podélně na čtvrtiny, do každé kapsy vložíme jednu část a okraje masa sklepneme paličkou. V případě nechtěného proříznutí masa použijeme mírně rozklepané filátko coby záplatu.

  6. aso namočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a zprudka osmažíme z obou stran ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje.

  7. Přendáme do pekáčku a pečeme při 200°C asi 20 minut. Podáváme s citrónem a různě upravenými bramborami.

Poznámka

Tento recept byl jedním z nejoblíbenějších z dob carského Ruska. Po rozkrojení z masa vytéká lahodná šťáva a pomalé rozpouštění ledového másla při pečení masa mu dodává šťavnatost.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 405 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šťavnaté kuřecí řízky po kyjevsku

1 2

Tématické fráze: kyjevský řízek kuřecí prsní řízky recepty kyjevský kuřečí řízek kuřecí řízky kuřecí řízky recepty kurecí řízek šťavnatý kuřecí řízek řízky řizek po kyjevsku kuřecí prsní řízky šťavnaté kuřecí řízečky kuřecí prsní řízky recept recepty na kuřecí prsní řízky kyjevský kotlet kuřecí řízek po kyjevsku štavnaty řízek recept na kuřecí prsní řízky řízek kyjev veprove po kyjevsku řízek

Zapomněl/a jsem heslo