Velikonoční sekanice III
Jaké by to byly Velikonoce bez pravé velikonoční nádivky plné vajec a jarních bylinek! Ať už je kopřivová, špenátová, s medvědím česnekem, s uzeninou či bez - ta s uzeným masem je nejoblíbenější.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 564 kJ / 3 959 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 491,84 g |
Tuky | 185,91 g |
Vláknina | 13,30 g |
Cholesterol | 4,96 g |
Sodík | 14,90 g |
Sůl | 34,00 g |
Sacharidy | 76,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso uvaříme a rozkrájíme na kostky. Vývar dáme stranou.
Krok 2: Večky nakrájíme na kostky, dáme do mísy a přelijeme vývarem z masa. Použijeme jen tolik, co večka nasaje, jinak by hmota byla příliš řídká.
Krok 3: Pak přidáme žloutky, nakrájené maso, kopřivy, majoránku, prolisovaný česnek, strouhanku, sůl, pepř a promícháme.
Krok 4: Nakonec lehce vmícháme ušlehaný, tuhý sníh z bílků.
Krok 5: Připravenou směs dáme na plech nebo pekáč vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou a dáme péct.
Krok 6: Pečeme asi 45 minut, až se vytvoří zlatavá kůrka.
Zveřejněno 6. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční sekanice III
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9lz
Moje poznámka
Velikonoční sekanice III
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9lz
Nejnovější recepty
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Párečky v těstíčku
Přidáno před 11 hodinami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 15 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 15 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 8 hodinami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 11 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 11 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 13 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 13 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 14 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 15 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 16 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 16 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 16 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční sekanice,
velikonoční nádivka sekanice,
sekanice,
sekanice recept,
domácí sekanice,
recept velikonoční sekanice,
recept na sekanici,
sekanice z cukety,
recept sekanice,
sekanice velikonoční,
velikonoční sekanice - recept,
cuketová sekanice,
recept na velikonoční sekanici,
klasická velikonoční sekanice,
jak se dela sekanice,
sekanice velikonoční recept,
velikonoce recepty sekanice,
dobra sekanice,
velikonoční sekaná z uzeného masa,
velikonoční hlavička, sekanice, nádivka
Suroviny:
veka,
vejce,
maso uzené,
maso vepřové,
majoránka,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
strouhanka,
kopřivy,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (7)
Mně tam osobně chyběj bylinky, ale každopádně