Kakaové řezy
Tyto kakaové řezy jsou nejen krásně vláčné a jemné, ale zároveň bohaté na chuti. Nejlépe chutnají druhý den, když se těsto proleží a spodní vrstva báječně změkne. Dokonale je nakrájíte nožem máčeným v horké vodě.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 46 178 kJ / 11 037 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 194,65 g |
Tuky | 638,29 g |
Vláknina | 50,70 g |
Cholesterol | 5,08 g |
Sodík | 1,72 g |
Sůl | 4,29 g |
Sacharidy | 1 103,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 170 °C.
Dva stejně velké plechy vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Bílky vyšleháme do hustého sněhu.
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme kakao, mouku s práškem do pečiva. Zlehka vmícháme sníh z bílků. Krok 3: Těsto rozdělíme na polovinu a rozlejeme na 2 plechy. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, až se povrch na dotyk nelepí, tj. cca 15 minut. Pozor, každá trouba peče jinak. Krok 4: Nad párou uvaříme mléko, žloutky a mouku na hustou kaši. Přidáme čokoládu a necháme vychladit. Ušleháme cukr s máslem a postupně přidáváme vychladlou kaši a ušleháme dohladka. Krok 5: Po upečení potřeme jeden plát polovinou náplně, na ní položíme druhý plát, potřeme druhou polovinou náplně, pak navrstvíme pěnu a nakonec polijeme polevou. Krok 6: Na pěnu bílky ušleháme s moučkovým cukrem nad párou. Krok 7: Na polevu máslo rozpustíme a přidáme nalámanou čokoládu a umícháme dohladka.
Dva stejně velké plechy vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Bílky vyšleháme do hustého sněhu.
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme kakao, mouku s práškem do pečiva. Zlehka vmícháme sníh z bílků. Krok 3: Těsto rozdělíme na polovinu a rozlejeme na 2 plechy. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, až se povrch na dotyk nelepí, tj. cca 15 minut. Pozor, každá trouba peče jinak. Krok 4: Nad párou uvaříme mléko, žloutky a mouku na hustou kaši. Přidáme čokoládu a necháme vychladit. Ušleháme cukr s máslem a postupně přidáváme vychladlou kaši a ušleháme dohladka. Krok 5: Po upečení potřeme jeden plát polovinou náplně, na ní položíme druhý plát, potřeme druhou polovinou náplně, pak navrstvíme pěnu a nakonec polijeme polevou. Krok 6: Na pěnu bílky ušleháme s moučkovým cukrem nad párou. Krok 7: Na polevu máslo rozpustíme a přidáme nalámanou čokoládu a umícháme dohladka.
Zveřejněno 6. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kakaové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oEY
Moje poznámka
Kakaové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oEY
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Maso na špejli
Přidáno před 1 hodinou
Medová směs s adžikou
Přidáno před 1 hodinou
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 1 hodinou
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 3 hodinami
Polévka z červených paprik
Přidáno před 9 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou a smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 1 hodinou
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 2 hodinami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 3 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 3 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 4 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 4 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 4 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 4 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 5 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 5 hodinami
Tématické fráze:
kakaové řezy,
kakaové řezy recept,
kakaový řez,
kakaový moučník,
recept na kakaové řezy,
řezy kakaové,
luxusní řezy,
kakaové moučníky,
luxusní moučníky,
kakaový zákusek,
kakaovy piškot,
luxusní zákusky,
větrník recept,
větrníky recept,
kakaové zákusky,
kakaová buchta s polevou,
větrník na plech,
recept větrník,
recept na kakaový řez,
zákusky a řezy
Suroviny:
vejce,
mouka hrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
cukr moučkový,
mléko,
mouka hladká,
žloutek,
čokoláda na vaření,
máslo,
cukr moučkový,
bílek,
cukr moučkový,
čokoláda na vaření,
máslo,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (15)
Prosím, opraví už konečně někdo tuto ptákovinu?
Na těsto určitě stačí jen 6 větších vajec, 1 vejce na 1 lžíci cukru a mouky, i když mě se osvědčilo piškotové těsto, kde se na 1 vejce dává 1 lžíce teplé vody, 40 g hrubé mouky a 50 g cukru bez prdopeče (tady je asi nutný kvůli většímu množství kakaa), to by byla opravdu levná varianta, i když asi s trochu jinou výslednou chutí. V krému bych ubrala hodně cukru a možná ho ošidila i o žloutky, nebo o jejich část, byl by lehčí. Sníh bych udělala z bílků, které mi zbyly při přípravě jiného pečiva.