Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

LILEK - levný a rychlý

Tento všestranný pokrm můžete připravit během několika minut s minimálním počtem ingrediencí, ale s maximální chutí. S jemnou, krémovou texturou lilku a jeho schopností vstřebávat různé chutě, můžete jednoduše vytvořit lahodné jídlo.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pbarva pbarva

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie788 kJ /
188 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky20,90 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 400 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy0,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupaný lilek nakrájíme asi na 5 mm plátky, necháme chvíli odpočinout. Krok 2: Osolíme, popepříme, potřeme rozetřeným česnekem. Na pánvi, kterou lehce polijeme olivovým olejem lilek prudce opečeme z jedné strany. Po otočení druhou stranu poklademe plátky sýra podle libosti. Krok 3: Podáváme s brambory, zeleninovou oblohou a tatarskou omáčkou.

TIP: Baklažán neboli lilek - oblíbené recepty

Zveřejněno 13. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

LILEK - levný a rychlý

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YQPK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

LILEK - levný a rychlý

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YQPK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Fakt dobrůtka, kamarádka poradila tip, jak to dělají v Moldávii. Jen posolí, opečou a potřou jemně majonézou promíchanou s česnekem. A k tomu lahvinku vína :-D:-D:-D
:yes::yes:

Dneska máme k obědu:yes::yes:

:-p mňam:yes::-K

super.lilek mám ráda:-p;-)+1:yes:

Čím jednodušší úprava, tím lépe :-p:yes:

Posolit a nechat chvíli odpočinout, pak osušíme a pak teprve popepříme, potřeme rozetřeným česnekem a na pánvi prudce opečeme ;-).

Tak to ja take rozhodne muzu :-D:yes::yes:.

Dělávám podobnou verzi a moc nám chtná:-pJen lilek po nakrájení tošku osolím a nechám 1/2 hodinky "vypotit"líp se pak osmaží;-)Dávám 2+ bodík za príma odlehčený recept:-p:yes:

Tak to já rozhodně můžu:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
lilek recepty, lilek, rychlé recepty z lilku, připrava lilku, recepty z lilku, rychlý pokrm z lilku, lilek úprava, lilek na pánvi, recept lilek, rychlý recept z lilku, levné recepty z lilku, recepty lilek, úprava lilku s hermelínem, lilek na pánvi recept, úprava lilku, lilek na prudko, lilek a sýr, levné zeleninové recepty, lilek recept, recept na lilek

Suroviny:
lilek, olej olivový, sůl, pepř mletý, česnek, sýr eidam

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu