Lilek z grilovací pánve

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

3 porce Zeleninová jídla 18 názorů

Suroviny

1 lilek (cca 350g)
na blanšírování:
3/4 l vařící vody
3 větší najemno nastrouhané stroužky česneku
1 kávová lžička soli
2 dcl oleje ze sušených rajčat v oleji (promíchané s 1/2 kávové lžičky sušeného česneku)
sušený česnek
dále budeme potřebovat:
6 plátků uzeniny ( Farmářský šál cca 110g)
3 půlky sušených rajčat v oleji
3 půlky menších žampionů
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilek důkladně opláchneme, odřízneme špičku se stonkem a podélně nakrájíme na plátky o síle cca 1cm.

  2. Do hlubšího hrnce dáme česnek, sůl a plátky lilku. Vše zalijeme vařící vodou a necháme 3 minuty vařit. Poté přelijeme do většího cedníku a necháme okapat. Do mísy dáme olej ze sušených rajčat, přidáme okapané plátky lilku, opatrně promícháme a necháme hodinu marinovat (podle času můžeme i déle). Na 3 balíčky, které si zhotovíme budeme potřebovat 6 plátků lilku. Další kousky lilku dáme volně ugrilovat.

  3. Na pracovní plochu si položíme plátek uzeniny a plátek lilku a to samé zopakujeme do tvaru kříže. Doprostřed zhotoveného kříže položíme sušené rajče a půlku žampionu. Protilehlé strany k sobě opatrně přichytíme párátky (viz fotopostup) a takto připravené balíčky položíme na grilovací pánev, kterou jsme nechali na slabém plameni sporáku 2 minuty rozehřát. Zbývající plátky lilku rozložíme kolem balíčků a vše grilujeme z každé strany 5 minut.

  4. Pokud máme nějaké žampionky navíc, můžeme je nakrájet na silnější plátky, zlehka potřeme olejem z marinády a grilujeme společně s balíčky lilku.

  5. Hotové jídlo podáváme s ugrilovanou i čerstvou zeleninou. Pokud máme rádi různé dipy (omáčky) můžeme si připravit například jogurtovou s česnekem a balíčky lilku na talíři zlehka přelít.

Poznámka

Měla jsem koupené lilky, tak jsem z uvedených surovin zkusila zaexperimentovat na další dobrotu na“grilu“. Až na to marinování to byla výborná rychlovka, kterou Vám zde přidávám. Snad se bude někomu hodit.

Protože jsem nevěděla, jestli taková chvilka bude dostačující, aby byl lilek dobře stravitelný, tak jsem ho raději pro jistotu před marinováním chvilku povařila v česnekové vodě, kde se i dostatečně ochutil.

Uzenina může být i jiná, já jsem použila Farmářský šál ze dvou důvodů-jeden, že tento šál je délkou zhruba stejný, jako plátky lilku a hezky se to balilo. A ten druhý důvod je, že si tuto uzeninu včera koupil manžel ke dnešní svačině, kterou zapomněl doma:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lilek z grilovací pánve

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Tahle lilková paráda:-p:-p by u nás chutnala:yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Aničko, smím udělat na grilu? ;-):-D:-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Anna Kocikova:Ani, vidím, že tvá výhra je řádně zajetá a že z ní kouzlíš další dobroty. Snad ani já jí tak často nepoužívám:-D Máš 14.bod:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Holt, dnes je den lilků!:-D:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • danielle72:Dani,v zásobě nemám nic:-8Tohle byla taková improvizace ze surovin,které byly momentálně doma:-*Ale neboj,já zase něco vymyslím:yes:;-)

    Odpovědět

  • dzungila:Andri,když už se s tím vším"dělám"tak ať je to i pro ty méně zkušené,jako jsem kdysi byla i já,když jsem začínala:-))

    Magduško,pánev jsem nepotírala(jen při jejim prvním použití)On ten olejík z marinovaných lilků stekl na prkýnko,takže to bylo celkem naolejíkované:-)

    Děvčata,na bodíky se vykašlejte;-):-DJá zase nikde nepíšu,že dávám bodík a pokaždé ho všude ťuknu,ať to není nikomu líto(teda nesmí to být nějaký nesmysl):-D

    Všem moc děkuji za milé komentáře,které mě vždy nesmírně potěší:-K:-K

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    1974andrea:Ale mně to tam ukazuju, že jsem bod přidala...

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    danielle72:Čoveče, ty vždycky u těch receptů napíšeš +bod a já je mám za tebe dávat, jo? :-D Už po několikátý;-)

    Aničko velký bod ode mě, super. Já bych to zabalila do pršutu nebo dobré slaniny:-p

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    Kolik takových dobrot máš ještě v zásobě, Andulko:-?:-p:-K:-K:-K +11;-)

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Aničko zase si krásně uvařila + bodík :yes::yes::-p;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Anička, si hračička, máš to vymakané...:yes:
    predpokladám, že panvicu si potrela olejom pred grilovaním...

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Krásné a opět "polopatě" rozepsané.:-p;-) A bodík!:yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:krása na talíři,zkusím ,až se lilek umoudří a naroste:-*:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Anna Kocikova: tak ten problém, mám Aničko, taky, do linky nevleze, těžká je, všechno mi bourá, tak jsme ji pak našlí místo, pověsili jsem ji na hřebík do spíže, ale při mytí je těžká, ruka mi bolí, uvidím dál, litina na je litina, snad si zvyknu.;-);-);-)

    Odpovědět

  • yanull:;-)Jaňulko,ani jsem mu to do telefonu nepřipomínala,když volal z práce:-))Jeho škoda:-*:-D
    Myško-na pánvi se dělá velice dobře,jen mám problém ji dostat ze skříňky na sporák,pak do dřezu a poté na původní místo:-))Je hrozně těžká a ty mé ruce to nezvládají dobře;-)
    adkaz-ty sýry by byly určitě dobré do náplně.Ta uzenina je tam proto,aby se dal hezky zabalit balíček.Nedovedu si dost dobře představit,co by udělal sýr na grilovací pánvi:-/To jsem ještě nezkoušela:-8
    Děvčata- všem díky za komentíky i hodnocení:-K:-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: grilovací pánev recepty recepty na grilovací pánev recepty pro grilovací pánev grilovani na panvi jak ugrilovat lilek lilek recepty grilujeme lilek lilek na grilu recepty grilovací pánev grilovaci panev recept recept na grilovací pánev grilovani na panvi recepty co je grilovaci panev grilovací pánev-recepty panev grilovaci grilovaci lilek recepty na grilování na pánvi grilování na panvy lilek panev recepty na lilek

Zapomněl/a jsem heslo