Lilková pomazánka s Hermelínem

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Pomazánky 10 názorů

Suroviny

1 Hermelín ( použila jsem pikantní )
kousek másla
1 pečený lilek
několik sušených rajčat
2-3 stroužky česneku
čerstvá bazalka nebo petrželka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilek rozpůlíme, dužinu nakrájíme do mřížky a posolíme. Necháme vypotit, poté otřeme papírovou utěrkou, potřeme zlehka olivovým olejem a dáme péct do trouby na 220 °C. Upečeme dohněda.

  2. Dužinu vydlabeme a necháme zchladnout. Do mixéru vložíme pokrájený Hermelín, máslo, bazalku, česnek, sušená rajčata a chladnou dužinu lilku. Osolíme a rozmixujeme dohladka.

  3. Podáváme s pečivem, nejlépe s opečenou bagetkou nebo toastem.

Poznámka

Lilky můžete upéct do zásoby, dužinu vydlabat, napěchovat do skleniček, zalít olivovým olejem, uzavřít a uchovat v lednici. Vydrží i několik týdnů.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 82 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lilková pomazánka s Hermelínem

Tématické fráze: lilková pomazánka uchování lilku lilková pomazánka máslo lilek s hermelínem pomazánka