Suroviny
Porce: 4 (do velkých misek)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 640 kJ / 392 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,84 g |
| Tuky | 2,84 g |
| Vláknina | 14,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 21 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 81,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Skořici, badyán a hřebíček dáme do 100-150 ml vody a na mírném plameni vaříme 10-15 minut.
Krok 2: Vedle do mísy dáme jablkové pyré, smícháme s vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a rozinkami v rumu.
Krok 3: Přilijeme 2/3 vývaru z koření (před tím z něj ale koření vyndáme), do zbytku vývaru přidáme želatinu, necháme nabobtnat, zahřejeme, aby se rozpustila a pak ji rozmícháme v pyré.
Krok 4: Nalijeme do misek a necháme ztuhnout přes noc v lednici.
Zveřejněno 17. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablkové želé (amarouny)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pR16
Moje poznámka
Jablkové želé (amarouny)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pR16
Nejnovější recepty
Brynzové halušky
Přidáno před 1 hodinou
Sýrové placky
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 5 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 5 hodinami
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 15 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Romadurová pomazánka
kulaslf před 31 minutami
Rychlá polévka s krupicovými nočky od M.D.Rettigové
Diesel před 43 minutami
Indická čočka s batáty
micurka před 3 hodinami
Celozrnné housky
Manik před 4 hodinami
Margot koláč s jablky
jestedka před 6 hodinami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 6 hodinami
Řepánky
Jitkazmecka před 6 hodinami
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 6 hodinami
Jablkový křen
cookamater před 6 hodinami
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 17 hodinami
Tématické fráze:
recept na amarouny,
amarouny,
jablkové želé,
amarouny recept,
želé z jablek,
jablkové pyré,
jablečné amarouny,
apfelmuss,
amarony,
jablková přesnídávka,
jablková želatina,
recept jablkové želé,
jablečný apfelmuss,
apfel muss,
jablkove přesnídavky,
želé přesnídávka,
želatina z jablek recept,
zele z jablecneho pyre,
apfelmuss recept,
jablečný amaroun
Suroviny:
pyré jablečné,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
skořice celá,
koření hřebíček,
badyán,
rozinky,
rum,
želatina prášková
Komentáře (8)