Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na bazalce v rajčatovém lůžku

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 95 min

95 min (95 min příprava)

Suroviny

Porce: 6 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 253 kJ /
299 kcal
Bílkoviny4,69 g
Tuky11,16 g
Vláknina15,24 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 41 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy22,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře očistíme a naporcujeme ho na 6 dílů. Kuřecí prsa naklepeme. Každý díl osolíme a opepříme. Na pánvi si rozehřejeme olej a na něm opečeme díly kuřete dozlatova. Na konci opékání kuřete přidáme protlak, vše podlijeme 1 dcl vody a hned vypneme. Krok 2: Do vhodného pekáčku, si dáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek, plátky citronu, cherry rajčata, loupaná rajčata (přepůlená) i s nálevem a 5 na jemno pokrájených listů bazalky. Směs lehce osolíme. Krok 3: Opečené kuře i výpekem přidáme do pekáčku k rajčatům - kousky kuřete klademe masem dolů - pekáček přiklopíme a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C. Po 30 minutách pečení přilijeme červené víno a opět pod pokličkou pečeme maso do měkka. Krok 4: Hotové maso v pekáčku obrátíme masem nahoru a už bez pokličky necháme aby nám kůžičky chytla barvu. Hotové maso vyjmeme a uložíme do tepla. Plátky citronu vyjmeme a vyhodíme. Krok 5: Do šťávy přidáme zbylou nasekanou bazalku a dle potřeby jí dochutíme solí. Pokud chceme mít šťávu hustší, tak jí jemně zahustíme troškou mouky rozmíchané ve vodě a necháme jí 15 minut pomalu provařit. Krok 6: Poté vložíme porce masa a necháme ho prohřát. Jako příloha se hodí dušená rýže, nebo vařené brambory. Mě by k tomu chutnal i kuskus.

Zveřejněno 8. 5. 2011

Poznámka autorky mirca75

Recept je částečně převzatý z knihy Vaříme s vínem. V původním receptu byly lehce odlišné ingredience a na závěr přišla do jídla ještě sladká smetana. My ale máme raději lehčí jídla a tak jsem ho uvařila takto.

Pokud použijeme jen kuřecí prsa, tak samozřejmě zkrátíme dobu pečení.

Když dělám kuře v podobných úpravách, tak ho vždy peču masem (kůží) dolů, aby se do masa nasákly všechny chutě a vůně, ve kterých se peče.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na bazalce v rajčatovém lůžku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ovMA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na bazalce v rajčatovém lůžku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ovMA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

tento recept je skvely :)

:-p moc pěkné:yes::-K

omáčky do červena zbožňujem:-p po srbsku a tak a tohle vypadá taky dobře:-p a mooc pěkná fotěnka:yes::yes::yes:

To se mi moc líbí :-p:yes:

Krásně upravené, vše je ňamkové i pro oko i pro mlsné jazýčky:-K:-K:-8

lákavý receptík;-)+1:yes:

Tématické fráze:
kuře na bazalce, kuřecí prsa po srbsku, kuře bazalka, kuře na rajčatech a bazalce, kuře, kuřecí prsa na bazalce, bazalka kuře, kure na protlaku, kuře v rajčatovém protlaku, kuře na bazalce s rajčaty, kuře na rajčatovém protlaku, kure po srbsku, jídlo na bazalce, kuřecí prsa na bazalce a rajčatech, bazalka jídla, kuřecí směs na bazalce, varime s vinem, bazalka a kuře, kuře na rajčata, bazalka v jídle

Suroviny:
kuře, olej olivový, česnek, rajče loupané, rajče cherry, citron, protlak rajčatový, víno červené, sůl, pepř bílý, bazalka čerstvá, vývar

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu