Americké palačinky
Lívance jsou nedílnou součástí pravé americké snídaně. Nadýchané placky se podávají s kouskem másla a zalité javorovým sirupem. U nás se podávají na sladko se skořicí, čerstvým ovocem nebo našlehaným tvarohem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 700 kJ / 1 362 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,63 g |
Tuky | 28,06 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 277 mg |
Sodík | 683 mg |
Sůl | 1,99 g |
Sacharidy | 226,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: V miske spolu zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ a cukor.
Krok 2: Do druhej misky dáme olej, mlieko a vajce a metličkou rozmiešame.
Krok 3: Pridáme do prvej, teda suchej zmesi a všetko spolu premiešame a rozmixujeme ponorným mixérom. Cesto má byť hustejšie ako pri klasických tenkých palacinkách.
Krok 4: Rozhorúčime si panvicu (najlepšia je priamo na palacinky) a keď je horúca, jemne ju potrieme olejom (ja som si dala do malej nádoby trochu oleja a tam som namáčala servítok, ktorým som potom jemne potierala panvicu).
Krok 5: Na panvicu dáme cesto – naraz môžeme urobiť asi tak 3-4 palacinky, záleží aké veľké ich chcete mať. Menšie sa ale lepšie obracajú.
Krok 6: Pečieme pokiaľ neuvidíme na povrchu bublinky. Potom otočíme a upečieme z druhej strany.
Krok 7: Hotové vyberieme, panvicu opäť trochu potrieme a spravíme ďalšiu dávku.
Krok 8: Takto pokračujeme pokiaľ neminieme všetko cesto.
Krok 9: Hotové lievance podávame poliate javorovým sirupom, posypané sekanými pekanovými orechmi či potreté nutelou. Alebo dáte prednosť klasike - tvarohovým krém s ovocím?
Zveřejněno 23. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Americké palačinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGQp
Moje poznámka
Americké palačinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGQp
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 18 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 18 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 2 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 4 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 4 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 19 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 20 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 22 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Výborné lasagne
Hansenka 15. 6. 2025 11:36
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo 15. 6. 2025 11:05
Ražniči v zapékací misce
Valis 15. 6. 2025 10:50
Tématické fráze:
palačinky,
hrníčkový recept na americké lívance,
recept palacinky,
americké recepty,
palačinky recept,
americké lívance,
pancakes recept,
jak udelat palacinky,
americké palačinky s javorovým sirupem,
recept na palacinky v anglictine,
palacinky apetit,
americké palačinky s horkými jablky,
americke livance recept,
recept na palačinky apetit,
recept na palačinky,
americký pancake,
americké pancake,
pancake recept,
palačinky jinak,
anericke palačinky
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
sůl,
cukr třtinový,
mléko,
olej,
vejce
Komentáře (25)
děkuji
V recepte niektorí použijú ČL, iní KL, a nevidím v tom problém a dôvod na debatu.
Jj, ČL je prakticky totéž co KL (může se lišit ve tvaru, ale problém může být spíše v tom, zda je navršená či rovná - obvykle se to v rcp nerozlišuje)
A mokka lžička? No, ta má objem asi poloviční...
a ještě se chci zeptat jestli můžu použít místo hnědého cukru například vanilkový?
Předem děkuji
Jen jsem musela pro naši 3členou rodinu udělat dvojitou dávku, aby bylo i na snídani
Dávám bodík
http://www.palacinky.biz/
Jana: veru, mas pravdu - ci uz ich nazveme americke palacinky, ceske livance alebo slovenske dolky...chut aj priprava je podobna