Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Blue drink

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

16. 6. 2011 22:48

Suroviny pro 6

6

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Příprava tohoto drinku je hlavně pocitová záležitost. Zvolte si jakou skleničku chcete a sami zvažte jaké množství /i jaká barva/ by vypadalo dobře. Přesné poměry jsou u tohoto tipu receptu myslím zcela zbytečné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pralinka.S Pralinka.S

20. 6. 2011 10:30

vybusna: Děkuji :-)
A také děkuji za upozornění na sekci "zdobení" nevšimla jsem si ji, je to dobrý nápad ;-)

vybusna vybusna

20. 6. 2011 08:58

merylas..namojdusu..paci sa mi aj ten tvoj pohar, kde je ta galaretka vykrajovana :yes:

vybusna vybusna

20. 6. 2011 08:56

Pralinka vie co, prehod tvoje recepty do sekcie *zdobeni* a bude pokoj. Ja pojdem asi proti prudu, ale mne sa tvoje vecicky pacia. Su inspirativne co sa tyka efektu a napadu.
v zdobeni budu mat napady, ako sa da galaretka pouzit svoje miesto.

Merylas Merylas (moderátorka)

19. 6. 2011 23:04

Pralinka.S::-D

Jinak co se týká receptu, tak jsem ho vyzkoušela, ale s tmavším odstínem modré;-) Ptala jsem se, jak velké sklenice používáš, neodpověděla jsi, tak možná ani sama nevíš. Želé ve sklenici zabere dost místa - skoro 7 cl, tak doporučuji spíš malinko větší sklenice, než jen na 2 dl nebo dávat želatiny méně. Pro mě taky bylo nevýhodou, že jsem musela mít v chladničce dost místa, aby želé ztuhlo. Jinak při konzumaci jsem postupovala dle Tvého doporučení - cituji: Konzumuje se tak, že se nápoj vypije a zase si dolijete. Když pijete poslední skleničku můžete si lžíci galaretkou rozmíchat s nápoje a vypít. Tak jsem si nakonec chtěla tu želatinu rozmíchat, ale byla tak tuhá, že šla jenom vykrajovat lžící na kousky. Tak nevím, že Tobě to šlo rozmíchat lehce. Já bych to musela rozmixovat. Nechala jsem sklenici i dost dlouho stát, ale želé nepovolilo a při pití mi ty kousky připomínaly v ústech slimáky, tak jsem ten poslední drink vylila. Dovolila jsem si přidat 2 fota, na první je drink a na druhé je vidět ta tuhá želatina vykrojená lžičkou, která by se měla dát rozmíchat lehce, jak tvrdíš. Je fakt, že ta tmavá moc neláká ke konzumaci, jinou jsem už neměla a chtěla jsem to vyzkoušet, protože jsem nevěřila, že by se to dalo rozmíchat. To želé je tam jen pro efekt a dá se pak jíst jedině lžičkou v kusech.

magdalenka magdalenka

19. 6. 2011 15:40

Ja neustále nefňukám, to si vyprosím! Dovolila som si vyjadriť iba svoj názor na tvoju súkromnú reklamu na týchto stránkach!
Tiež ďakujem za pochopenie!

Pralinka.S Pralinka.S

19. 6. 2011 15:35

magdalenka, merylas: Ano, majitelům webu to nevadí a měli by jste to respektovat, stejně jako já respektují jejích podmínky. Váš názor už znám a byla bych ráda kdyby jste mi u každého mého receptu nedělali "nepořádek" Vašim neustálým fňukáním, děkuji ;-)

magdalenka magdalenka

19. 6. 2011 14:42

Merylas::-D

Merylas Merylas (moderátorka)

19. 6. 2011 13:20

Přišla jsem tady mrknout,chtěla jsem vědět jaké sklenice, o jakém obsahu jsou nejvhodnější na tento typ drinku. To ztuhlé želé zabere ve sklenici dost místa. Ale zase to až tak nespěchá, počkám.

magdalenka: Já jsem se už vyjádřila níže, taky mi to vadí a chtěla bych každého ubezpečit, že nejsem závistivá. Jen si potrpím na slušné chování a etiku. A jinak čistě teoreticky, pokud tato dáma taky vlastní nějaký obchod, tak bych se nedivila, že by tady přibyly prsteny nebo nějaké jiné šperky zalité galaretkou a taky s příslušným odkazem, kde ty šperky koupit. Nebo se ty šperky dají použít jako dekorace při servírování galaretky. Možné je všechno....

magdalenka magdalenka

19. 6. 2011 12:15

Pralinka.S: ja po tebe "nejedu". Iba sa mi nepáči, že si tu robíš reklamu na svoj obchod. Ak to majiteľom webu nevadí, je to ich vec. Ja som si dovolila sa k tomu vyjadriť, lebo si prezerám recepty, aj tvoje a tú reklamu tam máš.
Ja mám (v čisto teoretickej rovine) obchod so šperkami. Tak pri svojom recepte môžem podľa tvojho vzoru si spraviť reklamu: "Pri varení sa ozdobte briliantovým náhrdelníkom z www........atď"?
Väčšina užívateľov tohto webu sú amatéri, ktorí radi varia a pečú a radi sa podelia so svojimi receptami. Nenaháňajú si tu zárobky.
Dúfam, že pridáš niečo negalaretkové zo svojej kuchyne, na čo sa teším.

Merylas Merylas (moderátorka)

18. 6. 2011 13:18

Pralinka.S: Chtěla bych drink vyzkoušet, tak se ještě zeptám na objem sklenic, ve kterých drink připravuješ. Z fota to tak odhaduji na 200 ml. Děkuji za odpověď.

Pralinka.S Pralinka.S

17. 6. 2011 21:21

Merylas: Tomu věřím :-D

Merylas Merylas (moderátorka)

17. 6. 2011 20:07

Pralinka.S: Příležitostně vyzkouším a dám vědět jak to dopadlo;-) Měla jsem sice tu modrou Galaretku na něco jiného, ale nedá mi to....

Pralinka.S Pralinka.S

17. 6. 2011 19:41

maris: Například v receptu s angreštovou galaretkou a limetovým krémem o zalévání ovoce galaretkou opravdu nejde ;-) A budou i jiné recepty kde o žádne zalévání nepujde, můžeš být v klidu ;-)

Odpověď paní Merylas je její citace a pak moje odpověď - "Mě to šlo dobře rozmíchat" Tak to je ;-)

maris maris

17. 6. 2011 19:30

Pralinka.S: já si myslím, že začátečník nejsem, ale taky nevím, o co tedy jde, když ne o zalévání ovoce galaretkou. Jen se, prosím, nesnaž, mně vysvětlit, že jde o to, že jednou je to zelená, potom červená, jednou ve skleničce, jednou v misce. Princip je všude stejný.
Ještě k tomuto receptu - v odpovědi Merylas píšeš v první větě " asi nepůjde rozmíchat a v poslední větě " Mně to šlo dobře rozmíchat ". Tak jak to vlastně je ?;-):-)
Já po Tobě " nejdu ", jen bych chtěla mít jasno:-)

Pralinka.S Pralinka.S

17. 6. 2011 19:10

Zlatka: Ne, nestačilo :-) Tady nejde pouze o zalívání ovoce galaretkou. Ale chápu jsi začatečník takže ty rozdíly nevidiš ;-)

1 2 3 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: curacao drink drink curacao jednoduché drinky modrý drink curacao drinky drinky s curacao galaretka prodej drinky z curacao curacao blue recept blue curacao recept drink s curacao drink z curacao drinky recepty drink z curacaa zdobeni drinku drinky curacao curacao recept blue curacao recepty cukroví pátková zlatka pečení cukroví zlatka pátková

Suroviny: galaretka, gin, tonic

TopRecepty.cz

Blue drink

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p9RN