Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová

Kdo by nemiloval koláče. Nicméně ne vždy je čas a chuť na jejich zdlouhavější přípravu. Tento recept je naopak velmi rychlý, jednoduchý a chutný. Základní lité těsto, tvarohová náplň a pár lžic povidel. Přidejte pár minut práce a po upečení máte lahodný a vláčný moučník ke kávě.

Hodnocení receptu je 5,0 (403×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

8. 7. 2011 21:08

Suroviny pro 1 plech

1 plech

plech cca 25x35cm

Nutriční hodnoty

Energie23 643 kJ / 5 651 kcal
Bílkoviny100,88 g
Tuky169,11 g
Vláknina15,40 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 625 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy923,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Hrnkové řezy jsou opravdu výborné, chutnají podobně jako hanácké koláče.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lucievach Lucievach

24. 6. 2014 19:55

Výborná, byla hned pryč. Akorát jsem udělala na moc velký plech, takže už mi nezbylo těsto na vrh, takže jen těsto tvaroh a povidla, no ale vůbec ji to neubralo na chuti. Mňam. Příště dám na menší plech ;-)

lucie

23. 6. 2014 14:27

Ivulinko .. pecu na větrák a už byla nahoře zlatoucka.. No děkuju. Zkusím to

ivulinka ivulinka

23. 6. 2014 07:40

lucie: to je málo, to se pak nediv, že ji máš syrovou a na lžičku:-D

lucie

23. 6. 2014 06:19

Pecu na 150 asi půl.hodiny

ivulinka ivulinka

22. 6. 2014 14:27

Lucie: zkus ji péct déle, aby se pečením odpařilo více vody, kterou pustí tvaroh;-)

Lucie

22. 6. 2014 06:09

buchta výborna,dělám presně dle receptíku,jen poté co vychladne, nedá se pomalu ani ukrojit.je to jako s....na lžičku,kde dělám chybu?Mám tam dát polohrubou mouku?Je to strasne těžký a lepkavý...snad mi rozumíte...

Blanka

16. 5. 2014 13:06

...tak kočičky, buchta luxusní, na mě moc sladká, ale to je můj problém, a opravdu super až druhý den :-) vřele doporučuju :-)

Eva

14. 5. 2014 23:44

Tuto buchtu jsem pekla několikrát. Poprvé s hladkou moukou, tak jak je to i tady. Byla dobrá, ale taková moc lepivá a hutná. Zkusila jsem zaměnit za polohrubou a je to o mnoho lepší, nadýchanější. Doporučuju.

Ivana79 Ivana79

14. 5. 2014 15:28

Ja som,rovnako ako Blanka,posypala ešte škoricovým cukrom a bol výborný :-*:yes: akurát sa musí nechať vychladnúť kým sa pokrája (teda aspoň aj som musela) lebo ten lekvár miestami klesol na spodok a trochu sa roztekal :-8 ale po vychladnutí :yes::yes::yes:

Blanka

13. 5. 2014 18:23

holky :-), buchta v troubě , jsem zvědavá , tvaroh jsem jěště posypala skořicí :-), čtu tady samou chválu, tak doufám, že nezůstanu se svým dílem pozadu ;-);-)

LenkaK3

26. 4. 2014 14:08

Naprosto dokonalá záležitost!Díky moc za recept!Dělala jsem jí na větší plech,takže na vrch mi už těsto nezbylo,ale vůbec nevadí:-) ode mě další bodík a doporučuju:-K

Lenka Lejskova

24. 3. 2014 11:47

upečeno a velmi rychle snědeno!,:-p takže ji upeču dnes opět :-)),posílám bodík a děkuji za výborný recept L.:-K

irisek85

13. 3. 2014 08:44

Tak moje sýčkování a obavy byly naprosto zbytečné, buchta se povedla, byla vinikající, i babička mi ji pochválila a chtěla recept :-D Jen se po ní zaprášilo :-D

Zdena z JM

13. 3. 2014 07:56

Těsta se mi zdálo málo,tvaroh byl příliš hustý (až když byla buchta v troubě,zjistila jsem,že jsem do tvarohu nedala vajíčka),takže jsem kladla lžící hromádky jednu vedle druhé a druhá polovina těsta to všechno ani nepokryla.Měla jsem strach,co z toho bude,ale výsledek byl vynikající.Jak vzhledově tak chuťově.Určitě budu péct hodně často.A k té teplotě trouby:já všechny buchty a moučníky dávám do trouby rozpálené na 200 stupňů a asi tak po 5 minutách stáhnu na 170.Vždycky se povede.

irisek85

11. 3. 2014 13:36

Tak jí mám v troubě a nevím nevím, nebo spíš bojím bojím :-( tvaroh byl hrozně řídký, i když jsem dala jen půl hrnku mléka a vršek se mi ani nepřikryl tím zbylým těstem, navíc se to do toho tvarohu tak nějak spíš "ponoříl", no nevím... snad to bude k jídlu... :-S

1 9 10 11 12 13 18

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tvarohová buchta na plech tvarohová buchta rychlá buchta na plech buchta s tvarohem a povidly rychlá buchta s tvarohem vynikající buchty na plech vlacna tvarohova buchta koláč s tvarohem a povidly rychlá buchta s tvarohem a povidly tvarohový koláč buchta na plech s tvarohem a povidly buchta s tvarohem a povidlím dobrá tvarohová buchta tvarohovo povidlova buchta rychlá dobrá buchta buchty tvarohové buchta s tvarohem rychla dobra buchta s tvarohem dobrá buchta s tvarohem tvarohové buchty

Suroviny: mouka hladká, cukr, mléko, olej, vejce, prášek do pečiva, tvaroh ve vaničce, cukr, cukr vanilkový, pudink vanilkový, vejce, tvaroh, povidla švestková

TopRecepty.cz

Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M7gB