Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Kdo by nemiloval koláče. Nicméně ne vždy je čas a chuť na jejich zdlouhavější přípravu. Tento recept je naopak velmi rychlý, jednoduchý a chutný. Základní lité těsto, tvarohová náplň a pár lžic povidel. Přidejte pár minut práce a po upečení máte lahodný a vláčný moučník ke kávě.
Suroviny pro 1 plech
plech cca 25x35cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 643 kJ / 5 651 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,88 g |
Tuky | 169,11 g |
Vláknina | 15,40 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 625 mg |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 923,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse.
Krok 2: V druhé míse zpracujeme tvarohovou náplň. Smícháme dohromady tvarohy, cukr, pudinkový prášek, vejce a mléko (máme-li tvaroh ve kostce, dáme mléka trochu více).
Krok 3: Na plech vyložený papírem na pečení vylijeme polovinu těsta, rozetřeme je až do krajů.
Krok 4: Na to vylijeme celou tvarohovou náplň jako druhou vrstvu. Povidla poklademe malou lžičkou do této náplně tak, jako bychom kladli ovoce.
Krok 5: Nakonec to celé zalijeme zbytkem těsta a dáme pozvolna péct do vyhřáté trouby na cca 160 °C, pečeme dozlatova.
Krok 6: Můžeme je na povrchu ještě před podáváním pocukrovat.
Zveřejněno 8. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M7gB
Moje poznámka
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M7gB
Nejnovější recepty
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 54 minutami
Pomerančový pohár
Přidáno před 1 hodinou
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 4 hodinami
Plněné papriky s chilli
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 2 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 3 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 4 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 4 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 4 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 4 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 4 hodinami
Tématické fráze:
tvarohová buchta na plech,
tvarohová buchta,
rychlá buchta na plech,
buchta s tvarohem a povidly,
rychlá buchta s tvarohem,
vynikající buchty na plech,
vlacna tvarohova buchta,
koláč s tvarohem a povidly,
rychlá buchta s tvarohem a povidly,
tvarohový koláč,
buchta na plech s tvarohem a povidly,
buchta s tvarohem a povidlím,
dobrá tvarohová buchta,
tvarohovo povidlova buchta,
rychlá dobrá buchta,
buchty tvarohové,
buchta s tvarohem,
rychla dobra buchta s tvarohem,
dobrá buchta s tvarohem,
tvarohové buchty
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
mléko,
olej,
vejce,
prášek do pečiva,
tvaroh ve vaničce,
cukr,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
vejce,
tvaroh,
povidla švestková
Komentáře (311)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Nedoporučuji nalít rovnou celý hrnek.
Jsem zvědavá co z toho vyleze.
Cukru dávám polovic a stačí to. Minule jsem zapomněla dát do tvarohu pudink a vůbec to nevadilo, ani bych to nepoznala.
Díky za vytažení rcp
Povidel se nedostává, byl tedy použit marhulový džem
Trošku jsem si upravil postup:
Spodní část těsta (podle rcp) byla nandána na plech a zbytek těsta na tu vrchní vrstvu byl trochu naředěn mlékem a na koláči se pak rozprostřelo takřka samo
Plech dán do pece při 175°C a teplota vzápětí snížena na 160°C. Pak ještě (při tmavnutí okrajů) sníženo na 150°C (HV). Tímto harakiri způsobem jsem pekl celkově 30 minut
V rcp uvedených 160°C bude tedy OK
Cukru je zde opravdu požehnaně - celkem přes 500g, jestli ho dobře čtu? A to jsou ještě přidávána povidla. Chuťově by to, myslím, bez problémů sneslo redukci o 150-200g cukru celkem, hlavně z tvarohové náplně, která nakonec obsahuje i povidla (v těstě má cukr samozřejmě opodstatnění kvůli našlehání těsta). Ale proti gustu...
ale je tam aj dosť múky, tvarohu, mlieka...
Takže si piekla s menším množstvom cukru?
Dětem to chutnalo, ale přijde mi zbytečné to se slazením přehánět, když to není potřeba.
Přijde mi, že se čokoláda/nutella bude chovat podobně, jako povidla, takže by to snad ani nemuselo tolik téct..
Teď ji udělám podle receptu s tvarohem a povidlím :) a příště zkusím tu čokošku
Lůca