Lečo bez zavařování
Uvařte si plný hrnec čerstvého leča, dokud je letní zelenina ještě v kondici. Kdy jindy se totiž dostanete k polním paprikám a rajčatům, která mají na rozdíl od těch zimních opravdovou vůni a chuť. Jako konzervant poslouží hořčice, tudíž není potřeba lečo zavařovat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 885 kJ / 4 036 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,00 g |
| Tuky | 272,40 g |
| Vláknina | 100,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 16,60 g |
| Sůl | 41,00 g |
| Sacharidy | 315,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata můžeme oloupat.
Krok 2: V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme do něj cibuli a papriky a orestujeme. Přikryjeme poklicí a podusíme, až pustí šťávu.
Krok 3: Přidáme rajčata a pokračujeme v dušení. Přidáme cukr a sůl a nakonec i hořčici. Dobře promícháme a necháme zredukovat na požadovanou hustotu.
Krok 4: Vroucí směs plníme do čistých sklenic, hrdla otřeme a sklenice zavíčkujeme čistými víčky. Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Zveřejněno 4. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lečo bez zavařování
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xoEB
Moje poznámka
Lečo bez zavařování
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xoEB
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 2 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 2 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 3 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechové úly
Panova před 18 minutami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Panova před 20 minutami
Čokoládové hvězdičky s kokosovou náplní
Panova před 21 minutami
Žloutkové dortíčky
Panova před 24 minutami
Kakaové s ořechovou náplní
Panova před 25 minutami
Medovo-kokosové cukroví
Panova před 26 minutami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 29 minutami
Kokosová očka s bílou čokoládou
Panova před 31 minutami
Perníkové kuličky s ořechy
Panova před 32 minutami
Horalkovo-nugetové kuličky
Panova před 39 minutami
Tématické fráze:
lečo na zimu,
zavařujeme lečo,
recept na zeleninové lečo do sklenic,
domácí lečo zavařování,
lečo,
jak zavařit lečo,
zeleninové lečo zavařování,
zavarovani leca do sklenic,
lečo do sklenic,
zeleninové lečo bez zavařování,
zavařování leča v troubě,
leco s horcici,
jak se dela leco,
jak se zavařuje lečo,
lečo na zavaření,
recept na vyborne leco,
zavařování zeleninové lečo,
jak zamrazit lečo,
zaváření leča,
zeleninové lečo na zimu
Suroviny:
cibule,
paprika čerstvá červená,
rajče,
olej,
hořčice plnotučná,
sůl,
cukr krystal
Komentáře (181)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
No a proč neééé
V tvém případě mohlo být některé rajče uvnitř nahnilé a nakvašené (domnívám se). Ale sám tomu moc nevěřím.
. Takhle zavařovala moje babička . Okurky horký nálev dvojitý celofán namočený ve studení vodě gumička, horká zelenina (lečo) celofán gumička , houby, povidla ,atd a vše vydrželo dokud se to nesnědlo. Dneska patentní zavařovačka naplnit otočit dnem vzhůru a hotovo .
Btw, z jedné várky mám přesně 4 sklenice 0,7 l
Jinak hlásím že stále žiju
Moc se mi líbí nápad z komentářů : udělat s rýží, určitě vyzkouším.
Nezavařuji,není důvod, všechny suroviny projdou varem.
lečo jsem uvařila podle receptu a je vynikající na topinkách, ještě dobřejší je posypané šunkou nebo nějakým masem.
...je to prostě geniální lečo, žádná práce.
opravdu mám vyzkoušeno a ani odpůrci cuket ji v leču nerozpoznají...
TOJE BAŠTA S TĚSTOVINAMI NEBO JEN TAK S PEČIVEM.
Madla:
Pavla M.:dusila jsem to tak jako když dělám lečo,mám to nachystané ve sklenici,že už jenom pak otevřít a ohřát,na pánvi si orestuji uzeninu,přidám vejceaby se usmažila a pak to dám do ohřáteho leča a je hotovo
Je to prostě bezva recept (přidal jsem ještě petrželku a kozí rohy) nemá to chybu.