Lečo s cuketou a hořčicí
Ideální způsob, jak využít sezónní zeleninu a obohatit svou spíž o domácí pochoutky. Připravte si zavařené lečo s cuketou a hořčicí a mějte vždy po ruce kousek léta ve sklenici. Ve dnech kdy nestíháte, přijde vhod.
Suroviny pro 1 dávka
6 sklenic
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 138 kJ / 989 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,80 g |
| Tuky | 7,30 g |
| Vláknina | 64,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 161 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 178,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce dáme trochu oleje, pokrájenou cibulku na kolečka, krátce osmahneme a pak přidáme omytou zeleninu, na kostičky nebo kolečka, jak kdo má rád.
Krok 2: Provaříme, podusíme doměkka. Přidáme hořčici, sůl a chilli podle chuti.
Krok 3: Ještě vroucí dáváme do sklenic, zavíčkujeme a dáme dnem vzhůru.
Zveřejněno 16. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lečo s cuketou a hořčicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l83g
Moje poznámka
Lečo s cuketou a hořčicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l83g
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 11 minutami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 1 hodinou
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 2 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 5 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 17 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šunková pěna
Radka310 před 14 minutami
Kuřecí prsa s omáčkou
coolbinsz před 42 minutami
Celerová polévka s mlékem
Fitulka před 1 hodinou
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 4 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 14 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 16 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 16 hodinami
Tématické fráze:
zeleninové lečo s hořčicí,
zavarene lečo s cuketou,
recepty na domácí lečo s hořčicí,
co s velkou cuketou,
lečo s cuketou zavařování,
zavarovani s cuketou,
domácí lečo s hořčicí,
zavařené cuketové lečo,
cuketové lečo zavařené,
lečo s hořticí,
lečo s cuketou,
lečo s cuketou zavařené,
lečo z cukety zavařování,
zavařené lečo recept,
zeleninové lečo s cuketou,
zavařování leča s cuketou,
zavarujeme leco s cuketou,
recepty na domácí lečo s cuketou,
zavarene leco,
recepty zavarene leco s cuketou
Suroviny:
paprika čerstvá červená,
rajče,
cuketa,
cibule,
hořčice,
sůl,
chilli
Komentáře (16)
Používám ho také na plátky masa: např. Krkovice, kuřecí, krůtí. Plátky osolím, opepřím, dám na pekáč nebo do remosky. Podle tučnosti masa pekáč předem vytřu tukem, ale někdy nedávám tuk , maso pustí samo. Po cca 1/2 hod. dám na maso lečo a dopeču. Je to velmi oblíbené 😋. Maso má výbornou chuť vzhledem k té hořčici. Lze také posypat strouhaným sýrem, ale to už je vydatnějši varianta.
Pozn. Drůbeží maso je dříve hotové, tak přizpůsobím délku pečení.
Přidávám foto. Velké množství leča jsem vařila v altánu v zavařovacím hrnci. Potom dnem vzhůru do vychladnutí.
Příloha- brambory v různé úpravě nebo rýže.
Ale asi bych to zavařila - na 3,5 kg zeleniny je malý kelímek hořčice + sůl, jako konzervanty, málo. Doma se mi časem sešly 3 "zavářecí" knihy různého stáří a všude je psáno, že sůl, cukr a ocet konzervují, a přesto je vše, včetně kečupů (které se vaří, a dlouho), zavařeno.
Berte to jako další názor z mnoha - bylo by mi líto práce i surovin, kdyby to "nevyšlo". A ta chvilka zaváření mě nezabije ani moc nezdrží
což je téměř stejné..taky jsem zvědavá a taky mi to moc chutnalo