

Zázvorový punč (protichřipkový :-)
Suroviny
- 3 lžičky sypaného černého čaje
- kousek (asi 3 cm) kořene zázvoru
- 200 ml rumu
- 200 ml červeného vína
- 4 lžičky medu
- 1 pomeranč (4 plátky + šťáva)
- cukr krystal na dozdobení
Postup přípravy receptu
Černý čaj zalijeme 600 ml vroucí vody a 5 minut necháme louhovat. Kořen zázvoru oloupeme a nastrouháme na jemno. Z dužiny vymačkáme šťávu. Vylouhovaný čaj přecedíme.
Přidáme rum, víno, několik kapek zázvorové šťávy a med. Směs zahřejeme (nevaříme). Okraje šálků navlhčíme pomerančovou šťávou a ponoříme do mističky s cukrem. Hrnky opatrně naplníme horkým punčem a dozdobíme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zázvorový punč (protichřipkový :-)
-
To vypadá skvěle,takže dospělí marodi určitě vyzkoušejte.
Dávám bodík
-
asi na mne leze chřipka
jdu vařit tento punč
Jen nemám pomeranče, pouze citrony . . ale vidím, jestli se nepletu na fotce není pomeranč, ale mandarinka
-
tak to tu chybělo - dík za recept
-
Tak tohle bude dobrota. To oslním přátele za chladného (ale i normálího)počasí až budu na chatě.