Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 835 kJ / 2 590 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 61,67 g | 
| Tuky | 126,75 g | 
| Vláknina | 35,78 g | 
| Cholesterol | 402 mg | 
| Sodík | 1,24 g | 
| Sůl | 2,75 g | 
| Sacharidy | 282,66 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Brambory pečlivě omyjeme pod studenou tekoucí vodou, vložíme je do hrnce s vodou (voda by měla být nejméně 5 cm nad bramborami) a uvaříme ve slupce. Potom brambory scedíme, necháme trochu vychladnout, zbavíme je slupky a nakrájíme na plátky silné asi 5 mm.
	Krok 2: Přiměřeně velkou zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Brambory urovnáme do misky tak, že každou vrstvu posypeme směsí usekané pažitky a petrželky. Zapékací misku vložíme do trouby rozehřáté na 250°C a pečeme asi 7 minut.
	Krok 3: Máslo necháme rozpustit v kastrůlku, přisypeme hladkou mouku a připravíme  si jíšku, kterou zalijeme smetanou a necháme za stálého míchání a šlehání povařit 10 - 15 minut. Vzniklý bešamel osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým květem a strouhaným sýrem.
	Krok 4: Potom jím zalijeme zapečené brambory a při teplotě 180°C zapékáme ještě 17 - 20 minut, dokud povrch nezrůžoví.
Zveřejněno 5. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Zapečené bylinkové brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OqMG
Moje poznámka
					
				
Zapečené bylinkové brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OqMG
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 7 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 9 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 10 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 11 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 13 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 14 hodinami
						Tématické fráze:
						
							zapečené brambory, 
						
						
							zapečené brambory s bylinkami, 
						
						
							zapečené brambory recept, 
						
						
							bilinky do zapecenych brambory, 
						
						
							brambory recepty, 
						
						
							zapečené brambory recepty, 
						
						
							zapekane brambory, 
						
						
							zapecenr brambory se syrem a bylinkami, 
						
						
							bylinky s bramborami, 
						
						
							brambory zapečené s bylinkami, 
						
						
							zapečené brambory s bilinkami, 
						
						
							bylinky na zapečené brambory, 
						
						
							bylinkové brambory zapečené v troubě, 
						
						
							bylinkové brambory, 
						
						
							zapečené brambory s bylinky, 
						
						
							zapečené brambory s bylinkama, 
						
						
							recepty zapečené brambory, 
						
						
							recepty z brambor, 
						
						
							bylinky na brambory, 
						
						
							zapékané brambory s bylinkami
						
					
						Suroviny:
						
							brambory, 
						
						
							máslo, 
						
						
							strouhanka, 
						
						
							pažitka, 
						
						
							petrželka, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							květ muškátový, 
						
						
							smetana, 
						
						
							sýr eidam
						
					
	
			
Komentáře (3)