Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslové hřebeny se skořicí

Hodnocení receptu je 5,0 (64×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Porce: 10 kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 043 kJ /
3 117 kcal
Bílkoviny59,98 g
Tuky112,00 g
Vláknina16,26 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy459,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Krok 2: Přidáme zbytek všech surovin (vajíčko rozšleháme a než ho vylijeme do těsta, odebereme z něj asi dvě lžíce na potření hřebenů před pečením) a opět necháme bez předehřevu těsto jen umíchat a pak vykynout. Vykynuté vytáhneme na pracovní desku, propracujeme a lehoulince podsypnuté vyválíme. Krok 3: Potřeme změklým máslem, posypeme skořicí a na čtyřikrát složíme. Mírně rozválíme, nakrájíme na 10 dílků, každému nakrájíme "zuby" jako na hřebenu a všechny dáme vykynout na plech s pečícím papírem nebo fólií. Krok 4: Vykynuté potřeme odloženým vejcem, posypeme lupínky mandlí a upečeme (190°C/17-20min) - při pečení hlídáme, není dobré vypéct dokřupava. Hotové na talíři pocukrujeme.

Zveřejněno 7. 2. 2012

Poznámka autorky cathleen

Hřebeny jsou lehounké, nadýchané, ne moc sladké a krásně voňavé.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslové hřebeny se skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jl8l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslové hřebeny se skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jl8l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (86)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Johanka128: díky <3 i za fotku :-K Jsem ráda, že jste si pochutnali!

Jsou paradni :-)

magdalenka: stejné jako u mišošek - také někdo vymazal dělící slůvko, které jsem včera doplňovala. :-(( (včera mě nenapadlo kouknout, myslela jsem, že je to moje chyba).

magdalenka: už jsou...díky za upozornění :-*

cathleen: prosím, v surovinách nie sú oddelené omládkové suroviny...

Petra Dvor.: děkuji :-K

Dobrý den, přidala jsem fotečku. Jsou moc dobré. :yes:

Teda - nemám slov :-8 :-8 :-8 . Musela jsem přidat vodu a to poměrně dost, aby těsto bylo hebké (ale mám to tak s každým těstem), ale za to jsem teď odměněna nebem v hubě. Škoda jen, že hromada másla skončí na plechu :-( . S těstem se báječně pracovalo, krásně se táhlo, ani moc nelepilo. Ukládám a budu používat i na jiné buchty. :yes: :yes: :yes A rovnou z dvojité dávky.

gabrusa: :-O přidat vodu? To se opravdu divím....hřebeny jsem naposledy pekla před rokem, kdy jsem je potřebovala vyfotit do knihy, a určitě jsem vodu nepřidávala (to bych recept pozměnila).
Vkládalas péct do rozpálené trouby? Pak by by nemělo vytéct máslo z hřebenů ven, popř se při pečení vsákne do těch nakrájených "zubů" :-)

Veronika.Panai: to mě těší, Verčo :-8

Dnes odzkoušeno a jsou naprosto vynikající:yes::-K jako ostatně všechny Tvoje recepty...

Alžbětina Prk.: :-) děkuji, jsem ráda, že jsi spokojená. Příště můžeš místo sladěnky dát lžičku medu nebo ji i zcela vynechat.

Alžbětina Prk. 15. 10. 2013 11:11
Neměla jsem sladěnku a bála jsem se, aby se to nepokazilo, tak jsem pro jistotu udělala tohle těsto http://www.recepty.cz/recept/svycarky-19079, ale stvořila jsem ty hřebeny. A nemajíc ještě mandlové lupínky :-)), tak jsem hřebeny před pečením posypala hnědým krystalovým cukrem. Výsledek? Lahůdka! Krásně křehoučké hřebeny s křupavou krustičkou. Nejlepší je ten nápad, jak hřebeny umotat a na tyhle kreativní věci hlavu nemám, takže díky Cathleen! :-):yes::yes:

Tak jsem úspěšně dopekla a byla jsem opravdu nadšená. S těstem se skvěle pracuje a chuťově je prostě famózní :-8. Hřebeny jsem plnila napůl s domácí rybízovou marmeládou a už se těším, jak budu pochválená :-D. Posílám bodík, přidávám fotečku a děkuju :yes:

Skusím to také:yes::-p

cathlen:já nenapsala od které kamarádky to je,ale to byla kamarádka Iveta;-)Irenka mi ještě nedodala foto;-)

marcelka395: Irence? :-8 Díky! :-K

cathlen:doporučila jsem tvoje hřebeny kamarádce aby je vyzkoušela;-)a vyfotila;-)tak přidávám její fotku;-)

tak jsem taky průbla jsou mooc dobré:-p neměla jsem teda mandličky na posyp, ale i tak to vonělo jako hrom a chutnalo ještě líp:-p na to nařezání jsem použila rádýlko na pizzu a šlo to náramně:yes::yes:
foto dodávám:-)

Irrena, cardanka: díky:-K:yes::yes:

Milá Cathleen:-K v sobotu jsem pekla Tvé hřebeny a jak jsem psala níže v komentíku dle předpokladu jsou skutečně bezkonkurenční:-p:-p:yes::yes::yes:
S těstem se krásně pracovalo:yes:, pekla jsem skutečně 17 min na 190°C, přesně jak píšeš:-!:yes::-K
Bodík jsem dala dříve;-), dnes tedy jen foto:-8.
Děkuji:-K:yes::-K:yes::-K:yes:

spagetka:Přesně,však neni to jediný společný jejich dílo,viď?:-D:-D:-D

Caty,jinak recept parádní,asi rozjedu pekárnu,myslím tu svojí na lince.:-D Skořice,tedy když se mi podaří ji tam dát:-)):-8 Irčo):-D to jistí.:yes::yes::-K

Pajaska:Páji, dyk říkám že ti naši chlapi jsou dvojčata a navíc z Marsu. Miláčkovi se povedlo navlas to samý:-D:-D:yes::yes:

Irrena::-D:-D No cizí neštěstí potěší...:-D:-D To mně se zase stalo,že jsem vařila vývar,pěkně hovězí a silný a když jsem ho chtěla scedit,muž se nabídl a scedil :-))nedal pod síto hrnec.Cedil ve dřezu...Nezachránil ani decku vývaru.:-D:-D To jsme pak jen ohlodali kosti.:-D:-D
A že nedáš občas někam něco a nebo dáš víckrát,to se stane každému,ale krom toho,že to zprvu naštve,tam se zase zasmějem ne?:-D:-D

Dneska jsem je upekla:-pa představte si co jsem provedla, když už jsem je měla nakrájené jsem si všimla, že skořici co jsem si připravila, jsem tam zapomněla dát:-8:-8tak jsem je alespoň pocukrovala skořicovým cukrem:-8Jsem to ale pako:-D

Krásné:yes:

senky: :-OJani, máš je výstavní!:-K

Skvostné:-K:yes:s těstem se pracovalo bez nejmenšího problému:yes: vyšlo mi 12 kousků, rozpočítáno na kusy na osobu:-8:-D aby nevznikly třenice :-D:-D Dodávám boďana a foťana:-8

Coleta: :-Kto mě těší. Těsto jsem tuhé neměla...buď jsi měla sušší mouku, nebo nestačily ty dvě lžíce oleje. Vážilas ho nebo odměřila?:-))

Vyzkoušeno, jsou moc dobré. Jen másla jsem dala trochu více. Jinak ten, kdo bude dělat těsto ručně a ne v pekárně, připravte si 2 lžíce vody na víc. Těsto bylo lze přesně daných surovin dost tuhé, bála jsem se, aby vykynulo. Ale zřejmě to byla chyba mouky, ne receptu.

Uděluji zasloužený bod.

kudlova3: :-)doufám, že budou chutnat:-p

bystrouska: ani jsem nepoděkovala za fotky:-8krásné:yes:

:yes:tyhle jsem našla včera na primapekárně a chystám se na ně, už jsem dnes koupila skořicí a v týdnu hurá na ně:-D:-D:-D
Máš je krásné dávám 100 bodů

Coleta: pastovaný být může, pokud vím, není nijak upravený (jen mechanicky). A 20 g oleje budou určitě 2 lžíce, možná i 2,5.

Coleta: jak psala Marcelka...sladěnka pomáhá při kynutí a s medem se prý omládek chová velice podobně.
Třeba vyzkoušíš a jestli se ti bude těsto s omládkem líbit, sladěnku (nebo sladovit) si koupíš...:-8

Holky a může být pastovaný? Vím, že se ptám asi blbě, ale budu je dělat prvně a moc se mi líbí, tak aby se povedly;-) 20g oleje je 1 polévková lžíce?

Coleta:Sladěnku nahradíš medem;-)
cathlen:příště se polepším:-8;-)

Děkuji za odpověď a sladěnka je nutná, že? zlepšuje kypření. Lze ji případně něčím nahradit?

Coleta:pekárnu nemusíš použít,já pekárnu mám a přesto jsem zadělávala v míse;-)

Coleta: určitě nemusíš. Uděláš v misce omládek podle postupu a po jeho vykynutí přidáš zbytek surovin a vypracješ těsto.;-)
V pekárně je to pouze bezpracnější.

marcelka395:díky díííky:-)):yes::yes:

Chtěla jsem se zeptat, zda-li je nutné pro vykynutí těsta použít pekárnu? má to vliv na výslednou chuť či "nadýchanost" hřebenů? Chtěla bych je zkusit, ale pekárnu nevlastním. Děkuji za odpověď.

Hřebeny jsou moc vynikající:yes:trošku jsem spletla motání,tak jsem udělala menší:-8;-)
poslala jsem nejprve fotku cathlen a ta mi odpověděla ať sem fotku přidám;-)

Hřebeny jsou moc dobré:yes:.Jen do náplně jsem přidala trochu nahrubo nasekaných ořechů:-p. Uděluji zasloužený bod a dovolila jsem si přidat ne zrovna podařené fotky. Tedy fotky nejsou nejhořší, ale ty hřebeny na nich se nedají s originálem srovnávat:-D.

Ivi, pořád překvapuješ;-):yes: Perfektně nafocený postup:-!:yes: Hřebeny vypadají nádherně:yes::-*:-K

Já pitomec ukázala mužovi recept a už tu chodí jak mlsnej kozel, ach jooo:-D:-D:-D:-D, jo kvůli diabetu nedám normál cukr, ale fruktozu a citronovou trávu, skořici naopak diabetici můžou;-);-):yes::yes:

no, Ivčo, doufám, že máš radost. já prostě nezhubnu a nezhubnu a nezhubnu. dneska budu dělat tvoje dalamánky a tohle upeču taky. :-S a protože vím, jaký máš dobrůtky, můžu ti dát boďana hned teď.;-) jen doufám, že ubráním pro sebe aspoň na ochutnání. spíš ne, než jo, ale zkusit to budu muset.:yes::yes:

:-8 díky za všechny vaše pochvaly hřebenů, nenapadlo by mě, že se vám tak zalíbí...:-))


Reny2: Islandem neprovokuj, jela bych hnedle:-D

maris: Maruško, domácí pečivo se nás doma skoro vypařuje, pro nás téměř nekupujeme a ze širšího příbuzenstva - kdo dojde, zobne si:-*

co dodat? nad pečivem Cathleen oči mrkají, srdce jásá a chuťové pohárky poskakují:yes::-D

Cathleen, lákavě vypadají hřebínky, hned bych si taky dala:-p+33:yes::yes:

:-ONádherné:yes::yes:

Ivanko, jak už jsem psala, domácí pekárnu nemám a o to je lepší podívaná na tvé kouzlení s těstem z ní.
Pochutnala bych si, a to moc:-p, takže aspon bodík:yes::-K

:-O:-O:-O už neříkám vůůbec nic.. jenom zaokrouhluju na 30tku;-):yes::-K hluboce se klaním, smekám a slinu utírám...
to se ti zase něco povedlo a jako vždy.. úžasně:yes::yes::-*:-K:-K

Jak jsem zmercila maslove hrebeny...rikam si ze by:-?:-?:-?....A ono JO:-!:-!:-!...Cathleen nezklamala a zase radila....a zase jak jinak,nez nejmin na 100 bodu...:yes::yes::yes:...No...nestacim kulit oci a co se mi deje v papulce pri pohledu na opet krasne fotky,to se deje chlapum pri pohledu na mlade kocicky...zkratka lavor pod bradu a jen tise zavidim... :-*:-)):-D...nechtela by sis udelat vylet na Island?...ja te klidne adoptuju,kdyz u nas budes takhle radit... :-D:-D:-D:yes::-K

Opět putuje do oblíbených, jsou skvělé:yes::yes::yes::yes:Už se těším na vyzkoušení;-)

Ty jsou opět jako vždy nádherné :yes::yes:+

cathleen, to je nádhera! Už ukládám, to musím vyzkoušet. Měla bych si konečně koupit tu Sladěnku, safra. . . :-p:yes:+

cathleen - to je krása, škoda, že nebydlíš blíž, to všechno přece nemůžete sníst:-O - já bych vám s tím pomohla;-):-)):yes:+24

cathleen....to je neskutocne...doslova a do pismena. velikanske bodisko

hmmmmm...:yes:;-)

ganesa::-)) místo sladěnky zkus lžičku medu a Voňavé pečení je jen alternativou pro ty, co nechtějí skořici. Dej skořici a je to. Nebo :-! vanilkový cukr;-)

No vypadá to úžasně, jen nevím, kde vezmu sladěnku či sladovit, natožpak Voňavé pečení od Antonína;-(

Zase taká nádhera,až tady cítím tu vůni čerstvého pečiva!:yes:+14

Vypadá to naprosto luxusně. :-p Ukládám a určitě vyzkouším. Moc šikovná a přidávám bodík. :yes:

Tématické fráze:
kouzleni s těstem, sladké hřebeny, skořicové hřebeny, hřebeny recepty, domácí hřebeny, kouzlení z těstem, plundrovane testo z domaci pekarny, recept na hřebeny, pečivo hřeben, hřeben s marmeládou, pečení hřebenů, domácí pečené hřebeny, www kuzlení s těstem, máslové zuby, neco se skorici, hrebeny s marmeladou, peceni hrebeny, recept na něco se skořicí, recept na prky v teste, můžou diabetici sladěnku

Suroviny:
voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, voda, olej, vejce, sůl, cukr, mouka hladká, olej, máslo, skořice

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu