Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 694 kJ / 1 600 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,79 g |
Tuky | 19,98 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 38 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 337,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: 150g moučkového cukru, 3 žloutky, půl lžičky spěšné soli, smícháme vařečkou a necháme min 3h. odpočinout.
Krok 2: Potom přidáme 150g moučkového cukru a 50g hladké mouky.
Krok 3: Na vále vypracujeme těsto, vyválíme asi 2mm plát vykrajujeme tvary - uvnitř musí být dírka.
Krok 4: Dáme na plech na pečící papír pečeme jako linecké cukroví.
Krok 5: Při zpracování odkrojků si pomáháme vodou - jen pár kapek prstem.
Zveřejněno 10. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cukroví ze žloutků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NpYm
Moje poznámka
Cukroví ze žloutků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NpYm
Nejnovější recepty
Pizza košíčky
Přidáno před 4 hodinami
Švestková povidla s kořením
Přidáno před 18 hodinami
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí s pórkem a rajčaty
Přidáno před 19 hodinami
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 23 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno 22. 8. 2025 11:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté těsto na cokoli
Nadezda76 před 23 minutami
Vepřová kýta na slanině a majoránce
lidunka76 před 31 minutami
Andělsky nadýchaný perník
LuKrajKa před 1 hodinou
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
David Salamánek před 1 hodinou
Cuketové zelí dušené
vanilj před 1 hodinou
Rychlá polévka z mletého masa
Kajkajak před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Ivyjg před 3 hodinami
Čína, jakou svět neviděl
Veronika_1 před 4 hodinami
Vepřový guláš a domácí nočky
Blazenka před 4 hodinami
Bábovka BBB - báječná banánová bábovka
Fulda před 4 hodinami
Tématické fráze:
recepty ze žloutků,
žloutkové cukroví,
co ze žloutků,
recept ze žloutků,
žloutky,
peceni ze zloutku,
jak zpracovat žloutky,
pečeme ze žloutku,
co se žloutky,
zpracování žloutků,
žloutky recept,
recepty se žloutky,
recept žloutky,
recepty zloutky,
žloutky recepty,
recept se žloutky,
amoniak do cukrovi,
žloutek,
co ze žloutky,
ze žloutků
Suroviny:
žloutek,
mouka hladká,
droždí cukrářské,
cukr moučkový
Komentáře (12)
http://cs.wikipedia.org/wiki/Amoniak
Amoniak neboli azan (triviální název čpavek) je bezbarvý velmi štiplavý plyn. Amoniak je toxická, nebezpečná látka zásadité povahy. Při vdechování poškozuje sliznici. Je lehčí než vzduch.
------------------------
má kypřící účinky a používá se v pekařství a k výrobě trvanlivého pečiva.
http://www.chemievjidle.cz/drozdi/proxim-cukrarske...
http://drogeriemarket.cz/produkt/3582/cukrarske-dr...