Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Levné ovocné knedlíky

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

28. 4. 2012 21:05

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie7 573 kJ / 1 810 kcal
Bílkoviny57,50 g
Tuky10,00 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy365,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tyto knedlíky nerozvaříte, i kdyby jste je vařili déle, pravdou je, že tato je trošku tužší, ale to já mám ráda. Recept mám od kamarádky a oblíbili si je všichni. Z tohoto těsta vařím i noky ke guláši, jen kousky těsta házím do vařící osolené vody. Také super. Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hhmisa

29. 4. 2012 20:42

Jana Remkova:Jani nevadí, já nemám foťák. Děkuji jsi zlatá:-)

hhmisa

29. 4. 2012 20:40

rebeka:Milé holky, doufám, že vám tak můžu říkat, loni v létě jsem si tady poprvé našla recept na pečená povidla v troubě, moc mi chutnala. A tak jsem si říkala, že také přispěji troškou do mlýna.Nejsem na netu každý den, nestihám, ale výborně jsem se teď díky vám všem výborně pobavila a přišla na jimé myšlenky. Takže moc děkuji. A teď k mému receptu, množství jsem nepsala, protože ho vždy dělám od oka.Obvykle nasypu půl pytlíku hladké mouky, trošku osolím. Naliju asi půl hrnku studené vody a míchám, je to možná hatlala, patlala, ale moje babička i mamka to tak dělaly, proto mi to nepřijde divné. Tento týden mám v plánu knedkíky udělat, tak si odvážím mouku i vodu a recept upravím.Stejně, ale to bude přibližně, záleží na mouce, jaká je.také chápu, že někdo má rád knedlíky měkoučké, heboučké, ale my raději tužší, proto je tolik různých receptů, každý má jinou chuť a tak je to správné. Já raději peču než vařím, škoda, že nemůžu tolik jíst sladkého, ale ... Příště zkusím napsat recept na náš oblíbený zákusek, už těšte, budou to mořské vlny, doufám, že to neznáte.

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 4. 2012 20:22

Byla to pro mne výzva. Takže::-D:-D Udělala jsem jen polovinu těsta-250g, přidala zhruba 150-200ml vody, vařila zhruba 12-14 min.;-) Dostala jsem velkou pochvalu od přítele, který zhřešil. Tyhle knedlíky prý mu "dělali staříček" na dědině a už dlouho se s něma nesetkal. Takže..hhmisa, ještě jednou se omlouvám za usmátého smajlíka a doufám, že nevadí, že jsem přidala ty fotky;-)

katyvypl

29. 4. 2012 17:16

Znám podobný recept, tam se ale mouka zalévala horkou vodou - aby se spařila. ;-) A knedlíky byly výborné, mnohem rychlejší a nenáročnější než třeba z bramborového těsta... :-*:yes:

Jiřička

29. 4. 2012 16:45

Když jsem byla malá tak nám moje maminka dělala švestkové knedlíky a řekla bych, že byly z podobného těsta. Když se do něho švestka zabalila tak průsvítala její barva - těsto bylo slabé. Jako děti jsme chtěly švestkové knedlíky pro chudé. Sypala je mletým mákem, cukrem a mastila domácím sádlem. Ó to byla lahůdka. Doporučuji vyzkoušet, kdo vyzkouší určitě si pochutná. :-)

rebeka rebeka

29. 4. 2012 16:36

spagetka: já jsem se autorce omluvila... nevím, co bych ještě měla udělat

spagetka spagetka

29. 4. 2012 16:30

rebeka:rebi, promiň, pochop ale jednu věc, máš jinou představu, jasně, máš na to nárok, ale neber ostatním jiné představy. Uvědom si, že fakt recepty nemusej být podle jednoho mustru a jsou stejně dobré, předci vařit uměli :yes::yes::yes:

rebeka rebeka

29. 4. 2012 16:26

AniCiz: mě by ani nevadilo, že je rcp bez fotky.. ale jinak.. tentýž názor. A jak píše tejaja.. dovedu si z tohoto těsta pirohy, ale ne knedlíky, které, podle mě, mají být nadýchané a jemné
pokud jsem autorku nějak urazila, omlouvám se, ale zle jsem to nemyslela.. možná někdo vyzkouší, já si netroufám..
hhmisa, promiň:-K:-K:-K

spagetka spagetka

29. 4. 2012 16:22

AniCiz: sorry, množství mouky tam je. Doléváš vodu a zaděláváš. Jo chce to zkušenost, netvrdím, že ne, ale recept je v pořádku,prozkoušený generacemi ;-);-);-);-), udělám, zjistí, stejně bacha - vždy to bude jen přibližně a hádejte proč???? Každá mouka z jiného mlýna má jinou savost vody ;-);-);-)

AniCiz

29. 4. 2012 16:18

myslím si totéž co Jana Remková..je to recept nerecept,bez udání množství i fotky,takže omlouvám svoji prostořekost,protože jsem byla přesvědčena,že na tento web se píší recepty..a tohle si zas někdo vystřelil..já nemám dost dobrý talent něco skvělého sem umístit,ale za každou cenu sem cpát cokoli taky nebudu.A proto se zdržím i komentářů.
Hodně štěstí všem přeji:-K

spagetka spagetka

29. 4. 2012 16:18

vlahos:přesně, jsi moje krevní skupina, Semilsko, Bozkovsko, Trutnovsko :-D:-D:-D:-D
Jani R. - tu je to těžké, udělám a zkusím zvážit, prababka, ba¨bka i máma vždy - no podle voka nééé, si slepá????:-D:-D:-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 4. 2012 15:59

Mi trošku, aspoň přibližně chybí gramáže. Neumím si představit těsto na ty knedlíky, ale věřím, že se s tím pracovat dá. Zkusila bych to, ale nerada bych byla zalepená až za ušima.."hatláma-patláma". Když to bude husté, přidám, vodu, když řídké, přidám mouku a tak by se mi mohlo dařit až do večera, než to bude tak akorát a těsta bude pro celý dům:-D. Je pravda, že kdysi si lidé uměli pomoct i s málem. hhmisa, nesmála jsem se receptu, odpusť mi, pokud to tak vypadalo. ;-) rebeka a AniCiz ve mne vyvolaly pocit, jaký umí vyvolat jen rebeka;-)

nofrona

29. 4. 2012 14:57

:-O neznám a zkusím :yes::yes:

vlahos

29. 4. 2012 14:21

Tyhle knedlíky dělaly obě moje babičky v Podkrkonoší. Jsou výborné se švestkami, třešněmi nebou kusy jablek, polité máslem a posypané cukrem se skořicí. Hned bych si dala. Přidávám bod

Frantiska Frantiska

29. 4. 2012 11:01

hhmisa: podle me to neni o penezich ... to spis je to strach "proboha prece nejsme tak chudi, abychom tam nemohli dat mleko a vajicka"

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept pražená sladká strouhanka pražená strouhanka na knedlíky pražená strouhanka ovocné knedlíky z hladke mouky ovocné knedlíky s jablky ovocné knedlíky s třešněmi ovocné knedlíky pražená sladká strouhanka hopdovody ovocne knedliky z mouky a vody ovocne kynute knedliky z hladke mouky recept pražená strouhanka levne kynute knedliky kynuté ovocné knedlíky z hladké mouky ovocne knedliky hladka mouka knedlíky s třešněmi lehké ovocné knedlíky levne jablkove knedliky levné těsto na knedlíky ovocne knedliky z hladke mouky avody

Suroviny: mouka hladká, voda, sůl

TopRecepty.cz

Levné ovocné knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kDGJ