Jahodové řezy Mrož
Oblíbený jahodový nanuk Mrož inspiroval nejednu hospodyňku k vyzkoušení receptu na báječné řezy. Chutnají stejně, proto si milovníci této zmrzliny přijdou na své. Výsledkem je dokonalá pochoutka, kterou musíte ochutnat.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 428 kJ / 5 838 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,05 g |
| Tuky | 341,05 g |
| Vláknina | 27,00 g |
| Cholesterol | 1,81 g |
| Sodík | 653 mg |
| Sůl | 2,01 g |
| Sacharidy | 605,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny a po lžících vešleháme horkou vodu.
Krok 2: Potom střídavě přidáváme mouku, smíchanou s práškem do pečiva, a olej.
Krok 3: Nakonec lehce vmícháme vyšlehaný pevný sníh z bílků.
Krok 4: Piškot nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme přibližně 15 minut při teplotě 180 °C.
Krok 5: Upečený piškot necháme vychladnout.
Krok 6: Jahody omyjeme, očistíme a rozmixujeme. Přidáme dva pudinkové prášky, pořádně rozmícháme a krátce povaříme, aby směs zhoustla.
Krok 7: Jahodový pudink necháme za občasného promíchání vychladnout.
Krok 8: Změklé máslo ušleháme s moučkovým cukrem a po menších částech vešleháváme jahodovou směs. Máslo, cukr i jahodová směs musí mít stejnou pokojovou teplotu.
Krok 9: Hotovou náplní potřeme piškot.
Krok 10: Nakonec moučník polijeme čokoládovou polevou, rozehřátou a promíchanou s kouskem másla.
Zveřejněno 21. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové řezy Mrož
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rB2E
Moje poznámka
Jahodové řezy Mrož
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rB2E
Nejnovější recepty
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 36 minutami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 2 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 14 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 15 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sedlácké fondue
vitula1 před 2 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 14 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 14 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 15 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 17 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 18 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 20 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 21 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 21 hodinami
Tématické fráze:
jahodové řezy,
mrož řezy recept,
rezy mroz,
buchta mroz,
mroz rezy,
recepty jahody,
mrozi rezy,
jahodové recepty,
recept na mrož řezy,
jahodový bomba řez,
mroži řezy recept,
jahodový řez,
řez mrož,
nejlepší jahodové řezy,
vynikající malinové řezy,
rezy s jahodami,
jahodová buchta mrož,
jahodove rezy recept,
recept na jahodove rezy,
jahodove
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
voda,
kypřící prášek do pečiva,
olej,
jahody,
pudinkový prášek,
cukr moučkový,
máslo,
poleva čokoládová,
máslo,
tuk,
mouka
Komentáře (60)