

Masové koule na bylinkách
Suroviny
- Masové koule:
- 300 g mletého masa (vepřové s hovězím)
- 1 vejce
- 2 trojúhelníky taveného sýra
- 1 lžíce nakrájené čerstvé bazalky
- 1 lžíce nakrájeného čerstvého libečku
- 1 lžíce Dijónské hořčice (nemusí být)
- sůl
- pepř
- lžička hladké mouky na spojení
- olej na smažení
- Na omáčku:
- 300 ml drůbežího vývaru
- 4 jarní cibulky našikmo nakrájená
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 1 lžíce Dijonské hořčice
- 1 lžíce medu
- 3 lžíce smetany
- sůl
- pepř
- citrónová šťáva na dochucení
- Příloha:
- špagety rýže nebo brambory
- nahrubo pomletý barevný pepř nebo chilli papričky na posyp omáčky
Postup přípravy receptu
Na masové koule smíchejte všechny ingredience a řádné promíchejte. Vytvarujte koule (jde to pěkně, když si ruce namočíte do vody). Aby držely lépe tvar při smažení, můžete je lehce obalit v mouce. Usmažte je zvolna na oleji a udržujte v teple.
Připravte si kuřecí vývar, přimíchejte med, hořčici (nejlépe metličkou), případně dosolte, opepřete a 5 minut poduste.
Vmíchejte smetanu a cibulky, zakápněte citrónovou šťávou a nechte prohřát. Na talíři posypte podle možností čerstvými bylinkami.
Poznámka od kuchařky
Čerpáno z časopisu Apetit.
Masové koule jsou díky bylinkám voňavé a šťavnaté (není tam rohlík ani strouhanka) a ve spojení s medovo-hořčicovou omáčkou jsme měli delikates oběd. Špagety jsou podle původního receptu, určitě ale budou výborné i brambory
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Masové koule na bylinkách
-
-
Výborný recept a nádherná fotka!!
+16
-
Bože,toto mi ušlo
Keď budem variť z mletého mäsa,viem čo bude prvé na rade
-
vsetci to napisali aj za mna, super!
-
Na tvoje fotky je radost pohledět. Rozhodně dávám bod
-
Krásná a lákavá fotka.
-
Já chci ochutnat a hned !!! Krásná dobrota a nádherně nafocená
-
Isahu: koření - sušená rajčata. Eliza - tavený sýr jsem tam přidala na základě komentářů k receptu a nelituji - nevyteče - chová se asi jinak, než tvrdý sýr. Samozřejmě, že sekanou dělal snad každý, ale zjistila, že kolikrát čím jednodušší ingredience, tím chutnější. Není tam česnek a právě ten sýr a bylinky (nešetřila jsem) dělají chuť.
-
Pokrmy z mletého masa máme rádi a když jsou tam navíc čerstvé bylinky, které ho ovoní, nezbývá, než recept uložit a příležitostně vyzkoušet...
Myslím, že ačkoli jsem masové kuličky dělala se všemi možnými přísadami, s taveňákem ještě ne, takže to je výzva...a jsem na to docela zvědavá. Bála bych se, že to z masa poteče ven, ale nejspíš ne...
-
Jahodo, co je ta malá červená nádhera, kterou jsi to posypala???
-
-
-
Jahodo,dobře jsi udělala,koule to opravdu jsou.Recept je pěkný dávám bod
-
Isahu, máš recht, kuličky se mi v názvu zdály decentnější, ale když jsou to koule, tak to budou koule
-
Jahůdko, nemám co dodat - jedině mňam